3 autostoelen op de achterbank, zo doe je dat

Als je 3 autostoeltjes op de achterbank wilt plaatsen, ben je vaak beperkt in je keuze. De nieuwste en modernste autostoeltjes worden namelijk steeds breder door de extra bescherming en ruimer zitcomfort. Mocht je er dus voor willen kiezen om 3 autostoelen op de achterbank te plaatsen, zal het lastig zijn om de juiste autostoel te vinden. We hebben de volgende autostoeltjes onder elkaar gezet, welke smaller zijn, minder ruimte innemen en naast elkaar passen. Onder aan deze pagina kan je ook vinden wat de meeste smalle autostoel van het moment is. Deze autostoel is zo smal, dat je zelf 3 van dit zelfde type naast elkaar kan plaatsen.

De volgende 3 autostoelen passen op de achterbank naast elkaar!

Op basis van onze puzzel, kunnen wij in ieder geval concluderen dat de volgende autostoeltjes naast elkaar passen in de auto. Dit doe je dan op de manier: Links: Maxi Cosi Cabriofix, Midden: Maxi Cosi Rodifix, Rechts: Maxi Cosi Tobi. Zoals ook al aangegeven in de intro, is dit afhankelijk van het type auto. Deze puzzel werkt in ieder geval in een Volkswagen Golf. Check dus vooraf goed de breedte van de auto na, zodat je zeker weet dat het gaat passen. Je kan daar deze handige site voor gebruiken.

Waar moet je op letten bij 3 autostoelen op de achterbank?

Het zal je vast overkomen zijn, het moment dat je 3 autostoelen op de achterbank nodig hebt en achteraf dacht: had ik dit maar eerder geweten. Onderstaande tips zijn dan ook bedoeld om vooraf rekening te houden met hoe je het beste 3 autostoelen op de achterbank kan plaatsen. Verder in dit artikelen gaan we in op de beste autostoeltjes 3 naast elkaar.

1. Denk bij de aanschaf van het eerste autostoeltje alvast na over het volgende autostoeltje

Dit klinkt misschien als een hele logische tip, maar deze tip heeft twee kanten. Als eerste gaat het om het volgende opvolgstoeltje voor jullie eerste kind. Je kan er namelijk vaak voor kiezen een opvolgstoeltje te kopen in zelfde lijn, waardoor je de base dus opnieuw dient te gebruiken. Ook kan je ervoor kiezen een volledig nieuw en/of ander merk te kopen. Bij zowel beide keuzes, dien je na te kijken hoe de twee autostoeltjes in de auto gaan passen. De laatste vraag die er dan bij komt kijken, is wat voor autostoeltje er dan tussen past. Hoe eerder je hier rekening mee houdt, hoe beter je later een derde autostoeltje kan plaatsen.

2. Bekijk de breedte en bevestiging van de autostoel

Een autostoel is gemiddeld zo rond de 45 cm breed. Drie van deze autostoelen op een rij wordt al snel krap op de achterbank en vaak lastig om de deur nog goed te sluiten. Uiteraard is de breedte van een auto afhankelijk van het merk en het type. Een Citroen C1 is namelijk 160cm breed, terwijl een Audi A5 185cm breed is (complete auto, inclusief deuren). Kijk daarom goed naar de breedte van een autostoel. Je kan een smalle autostoel al kopen vanaf ongeveer 42cm. Bij drie autostoelen bespaar je dus al snel 10cm. Ook is het slim om na te denken hoe je 3 autostoelen naast elkaar bevestigd in de auto. Zo kan je voor Isofix of voor een gordelbevestiging kiezen.

3. Het oog wil ook wat, denk na over de kleur van alle autostoeltjes

Bij de aanschaf van een autostoel heb je tegenwoordig veel keuze uit verschillende kleuren. Zo is de Cybex Cloud Z te verkrijgen in het fel rood en is bijna elke autostoel te verkrijgen in het zwart. Je kan er alvast over na denken, wat jullie mooi vinden staan in de auto. Op die manier kan je rekening houden met de autostoeltjes die je gaandeweg aanschaft, zodat deze ook bij elkaar passen en het niet te druk in de auto staat. Kies je dus voor een zwart stoeltje, raden wij aan elk opvolgende autostoeltje dan ook in het zwart te kopen.

Welke opties heb je om drie kinderen op de achterbank te vervoeren?

1. Koop twee autostoelen en een zitverhoger

Volgens de ANWB mag je als er twee autostoeltjes in de auto al zitten, een derde kind in het midden vervoeren op een zitverhoger, De meest ruimte besparende optie, is dus om te kiezen voor twee autostoeltjes en een zitverhoger. Dit kan bijvoorbeeld een Maxi Cosi groep 0 zijn, een autostoeltje groep 2/3 of groep 1/2/3 en een zitverhoger. Er zijn veel positieve reacties te vinden over de Bubble Bum zitverhoger, wat een gegarandeerd past tussen de twee stoeltjes. Ook is de Bubble Bum zitverhoger opblaasbaar, dus je kan die ook altijd weer verwijderen na gebruik. Deze zitverhoger gebruik je van 4 tot 12 jaar.

2. Ga zelf in het midden op de achterbank zitten en plaats een Maxi Cosi op de bijrijdersstoel.

Een andere optie is om ervoor te kiezen zelf achterin te gaan zitten. Plaats een autostoeltje aan de linker en rechterzijde en ga zelf in het midden zitten. Je kan er dan voor kiezen de Maxi Cosi of autostoel groep 0, voorin te vervoeren op de bijrijdersstoel van de auto. Als je dit doet, zorg er dan wel voor dat je de Maxi Cosi achterwaarts vervoert en de airbag uitschakelt.

De BeSafe Izi autostoel is de smalste autostoel en past 3x naast elkaar

Wat is de smalste autostoel?

Als je drie autostoelen op de achterbank wil plaatsen, kan het handig zijn om te kiezen voor de meeste smalle autostoel. Op basis van vergelijkingen, kunnen we zeggen dat de BeSafe Izi Flex Fix i-Size de smalle autostoel van het moment is. Deze autostoel is slechts 42cm breed en dus ideaal om met drie autostoeltjes naast elkaar op de achterbank te plaatsen. De Besafe Izi Flex autostoel is te gebruiken van 4 tot 12 jaar oud.
smalste autostoel besafe izi flex fix

2 gedachten over “3 autostoelen op de achterbank, zo doe je dat”

Reacties zijn gesloten.