Wat voor autostoel voor een kind van 3 jaar

Dat je een autostoel koopt die bij de leeftijd, lengte en het gewicht van je kind past is enorm belangrijk. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat de autostoel niet te klein of juist te groot is, wat niet alleen oncomfortabel kan zijn voor je kind, maar ook nog eens onder kan doen aan de veiligheid. Als je kind rond de 3 jaar oud is, weegt je kind rond de 14 en 17kg en is rond de 96 en 105cm lang. Een autostoel voor enkel en alleen een kind van 3 jaar bestaat niet. Autostoel groepen zijn veelal overlappend en het zou dus goed kunnen dat je zowel een autostoel groep 1 en/of een autostoel groep 2/3 gebruik als je kind rond de 3 jaar oud is. Ben je dus op zoek naar een autostoel voor je kind of kleinkind van 3 jaar oud, dan heb je de volgende opties.

Autostoel groep 1 van 9 maanden tot 4 jaar

Een autostoel groep 1 is het eerste autostoeltje dat je kan gebruiken na het typische Maxi Cosi baby autozitje. Deze autostoel kan je gebruiken tot je kind 18kg is. Kinderen van 3 jaar wegen meestal rond de 14 en 17kg en het zou dus goed kunnen dat je prima een autostoel groep 1 kunt gebruiken van je kind van 3 jaar. Natuurijk is dit totaal afhankelijk van de grootte van je kind, waar sommige kinderen wellicht al eerder toe zijn aan een autostoel groep 2/3.

Autostoel groep 2/3 van 3,5 tot 12 jaar

Als je kind wat groter of ouder is, dan is autostoel groep 2/3 een goede optie. Deze autostoel is voor de leeftijdscategorie 3,5 tot 10 of 12 jaar. Deze autostoel kan je gebruiken als je kind tussen de 15 en 35kg weegt. Zoals je wellicht al hebt gemerkt, zijn autostoel groep 1 en autostoel groep 2/3 overlappend. Je kan autostoel groep 1 namelijk gebruiken tot 17kg en autostoel groep 2/3 al vanaf 15kg. Een autostoel groep 2/3 ziet er meer uit als een zitverhoging met een goede rugleuning, dan dat het echt een typische baby autostoeltje is. Dit is dan ook de reden waarom je deze soort een stuk langer kunt gebruiken, omdat je autozitje meegroeit met je kind.

Wat is de slimste optie voor een autostoel voor kind van 3 jaar?

Als je een nieuwe autostoel gaat kopen voor een kind van 3 jaar oud, dan is de autostoel groep 2/3 de slimste optie. Deze autostoel kan je namelijk al vanaf 15kg gebruiken en daarna heel lang blijven gebruiken. Het is onlogisch om eerst een autostoel groep 1 te kopen en daarna over te stappen naar een autostoel groep 2/3. Mocht je al over een autostoel groep 1 beschikken, dan is het natuurlijk verantwoord om deze te blijven gebruiken tot dat je kind er uit is gegroeid, maar we raden het niet aan om een autostoel 1 apart aan te schaffen.

Dit zijn onze favoriete autostoeltjes voor een kind van 3 jaar oud

In elke autostoel groep hebben wij onze favoriete autostoeltjes. Hieronder kan je de beste autostoeltjes vinden voor een kind van 3 jaar oud.