Onze favoriete autostoel merken

Kies voor het juiste autostoel merk

Als je een autostoeltje gaat kopen kom je voor een flink scala aan autostoel merken te staan. Zo kan je kiezen voor Maxi-Cosi, Britax, Nuna, Joie en nog vele andere merken. Wij hebben onze favoriete merken onder elkaar gezet, zodat je eenvoudig jouw keuze kan maken in het merk van voorkeur. Als je liever op autostoel groep zoekt, dan kan dat natuurlijk ook!

Alle autostoel merken bij elkaar

Wellicht dat je al een voorkeur hebt voor een autostoel merk, dan kan je hier direct naar jouw favoriete merk navigeren. Het kan natuurlijk zo zijn dat je al een kinderwagen hebt gekocht en wil je daarbij een bijpassend autostoeltje kopen. Tegenwoordig liggen de autostoel merken erg dicht bij elkaar. Wel is er tussen sommige autostoeltjes en de merken een flink prijsverschil. Bekijk hieronder een selectie aan autostoel merken die wij graag onze lezers aanbevelen.

Maxi Cosi autostoel

Het merk Maxi-Cosi staat haast synoniem voor een autostoeltje. Zeker autostoel groep 0 (voor baby’s) wordt in de volksmand dan ook vaak een ‘Maxi Cosi’ genoemd. Maxi Cosi maakt al autostoeltjes sinds 1984 en is door de jaren heen echt een begrip geworden als het gaat om autostoeltjes. Of je nou kiest voor de Maxi Cosi Pebble voor jullie pasgeboren kind, of juist een grotere autostoel zoals de Titan voor jullie kleuter.. de Maxi Cosi autostoeltjes zijn van zeer goede kwaliteit.

Cybex autostoel

Cybex is een Duits merk en staat daarom dan ook bekend als een zeer veilig en goed getest autostoeltje. De Cybex autostoeltjes krijgen dan ook zeer goede beoordelingen van bijvoorbeeld de ADAC (de Duitse ANWB). Naast de sterke veligheid, zijn de Cybex autostoelen ook nog eens erg mooi. Ook de ANWB is te spreken over de Cybex stoeltjes, want de Cybex Pallas staat namelijk bovenaan hun lijst in de categorie autostoeltjes van 1 tot 12 jaar.

Britax Römer autostoel

De autostoeltjes van Britax Romer zijn net als Cybex gemaakt met Duitse veiligheid in het achterhoofd. Britax Romer is vooral geschikt in de wat oudere autostoel groepen, zoals groep 2/3 of juist een combinatie autostoel zoals autostoel groep 1/2/3. De Britax KidFix of Britax Swingfix worden dan ook goed beoordeeld door zowel ouders als de ANWB.

Joie autostoel

Joie is wellicht een iets minder bekend autostoel merk. Toch is de Joie i-Spin in het verleden uitgeroepen door de Consumentenbond tot de ‘Beste Koop’. Ook de ANWB is erg te spreken over deze autostoel en vooral de veiligheid is wat deze autostoel tot ‘beste koop’ maakt. Joie verkoopt handige 360 graden draaibare autostoeltjes, zodat je eenvoudig de autostoel naar de deuropening kan draaien.

Nuna autostoel

Ook Nuna is een Nederlands merk en ken je wellicht ook van bijvoorbeeld kinderwagens. Nuna onderscheidt zich door de autostoeltjes echt beter te maken, dan bijvoorbeeld de wat oudere merken. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de materialen, kleuren, maar ook het gewicht van de autostoeltjes. Zo is de Nuna Pipa Next met 2.8kg één van de lichtste autostoeltjes. Dit is enorm fijn als ouders, want een lichtgewicht autostoeltje maakt het dragen van je kindje een stuk aangenamer.

Recaro autostoel

Recaro is ook een iets minder bekend merk in Nederland, maar doet zeker niet onder voor andere merken. De Recaro autostoel komt uit Italie en er is dan ook echt nagedacht over design. Ook deze autostoeltjes zijn uitvoerig getest door bijvoorbeeld de ADAC en komen als ‘goed’ uit de test. De meeste van de Recaro autostoelen beschikken over handige inlegkussens, zodat je de autostoel kan vormen naar de grootte van je kind.

autostoel merken afbeelding 1

Zo kies je het juiste autostoel merk uit..

Misschien heb je al een voorkeur voor een merk, omdat je wellicht vrienden of familie hebt die er enthousiast over zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan het een hele opgave zijn om te bepalen wat het juiste merk voor jullie gezin is. Als je een autostoel merk gaat uitzoeken, is het goed om rekening te houden met een aantal punten. Kortweg is het slim om rekening te houden met de veiligheid, comfort en gebruiksgemak van het autostoeltje. Een veilig autostoeltje beschikt over de juiste bescherming aan de zijkanten van het autostoeltje en maak je bijvoorbeeld het beste vast met een Isofix bevestiging.

Het comfort van een autostoeltje is vaak lastig te bepalen, want je kan moeilijk elk stoeltje uitgebreid kan testen. Hiervoor kan je het beste kijken naar de online reviews. Dit geeft je een goed beeld van het comfort van het stoeltje. Als laatste is het gebruiksgemak van belang. Hier bedoelen we vooral het gebruiksgemak voor de ouders mee. Het is aan te raden om een autostoeltje te kopen die je makkelijk los en vast kan zetten, maar een draaibare autostoel kan bijvoorbeeld ook een slimme keuze zijn.

Niet alle autostoel merken zijn even sterk in elke autostoel groep

Autostoeltjes zijn onderverdeeld in verschillende autostoel groepen. Zo kan je kiezen tussen groep 0, groep 1, groep 2/3 en groep 1/2/3. Deze groepering refereert vooral aan de leeftijdsgroep van je kind. Het is goed om er rekening mee te houden, dat niet perse elk merk even sterk is in elke autostoel groep. Merken zoals Maxi-Cosi zijn in elke groep een prima aankoop, maar autostoeltjes zoals de Nuna autostoel is minder relevant om te kopen in groep 2/3. Nuna is bijvoorbeeld extra aan te raden voor de autostoeltjes in groep 0, omdat dit één van de meest lichte autostoeltje van het moment is. Staar je dus niet blind op 1 autostoel merk, maar kijk vooral naar wat wij aanraden per autostoel groep