...

De beste autostoeltjes!

o.a. Maxi-Cosi, Nuna & Cybex

Handige tips & weetjes over autostoeltjes

Beste autobedje en reiswieg

Als je lange afstanden gaat rijden, is het fijn om een autobedje of reiswieg voor de auto te kopen. Een autobedje is dan ook ideaal te gebruiken als je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat. Je gebruikt een autobedje of reiswieg voor de auto dan ook vaak naast het autostoeltje. In dit overzicht kijken we wanneer je het beste en reiswieg kan gebruiken en wat het beste autobedje is. 

Het beste autobedje is de Maxi Cosi Jade Reiswieg. 

Beste keuze
De beste reiswieg is de Maxi Cosi Jade reiswieg. Deze kan je namelijk vastzetten in de auto door middel van de FamilyFix3 base. Dit is een base die je kan gebruiken voor zowel de Maxi Cosi, het autostoeltje en de reiswieg. Op die manier hoef je maar 1 base te kopen, voor alle autostoeltjes. De Maxi Cosi Jade Reiswieg kan je daarnaast bijna op alle Maxi Cosi kinderwagens klikken. Wel zo handig dus, op die manier hoef je geen aparte reiswieg voor de kinderwagen mee te nemen.

Ook de Nuna Cari next reiswieg zet je vast doormiddel van de Isofix Base. Voor deze reiswieg, heb je daarvoor de Nuna Next base nodig, waar je bijvoorbeeld ook de Nuna Pipa Next autostoel op vast klikt. Deze base kan je dus zowel voor de autostoel en het autobedje gebruiken. De Nuna Cari Next weegt slechts 3.6kg en is ideaal voor op vakantie.

Naast bovenstaande autobedjes, maak je de Joie Calmi ook vast door deze te klikken op de Isofix Base. In dit geval gaat het dan om de Joie I-Base LX 2 of Joie I-Base Encore. Ook deze base kan je gebruiken voor de autostoeltjes van Joie. Ook dit reisweigje weegt slechts 3.6kg, een echt lichtgewicht autobedje dus.

Nu te koop bij:

bol.com (€289,99)

De Jane Matrix LIght 2 is een autobedje en autostoeltje in 1. Zo hoef je dus niet apart een autostoeltje mee te nemen, maar beschikt deze over zowel een volledige ligstand als zitstand. Deze reiswieg kan je zowel met de gordel als met de Isofix base vast zetten. Als je voor dat laatste kiest, heb je de Jane isofix base voor Jane Matrix Light 2 nodig. Dit autobedje beschikt over 4 standen, van een Maxi Cosi zitstand tot een 180 graden volledig platte ligstand.

Nu te koop bij:

bol.com (€225,00)

Reiswieg in de auto gebruiken

Tegenwoordig zit er bij de aankoop van een kinderwagen vaak ook een reiswiegje bij. Deze reiswieg mag je ook gebruiken in de auto, alleen is dat vaak een stuk minder veilig. Deze reiswiegjes kan je namelijk vaak niet vast zetten in de auto, waardoor je het autobedje enkel vast zet met de autogordel. Speciaal ontworpen autobedjes zet je vast op de bijbehorende Isofix base, waardoor het reiswiegje nergens heen kan schuiven. Als je van plan bent een reiswiegje te gebruiken, is het dus een beter idee om er eentje extra aan te schaffen. Op die manier ben je er zeker van dat je voor de veiligste optie voor je kind kiest. 

Een autostoel en reiswieg in 1 is minder handig dan dat het lijkt

Je kan tegenwoordig ook een autostoel en reiswieg in 1 kopen. Deze gebruik je ingekapt als autostoel en uitgeklapt als autobedje. Waar dit misschien een handige oplossing lijkt, zit het autostoeltje vaak niet zo comfortabel. Je kan er dus beter voor kiezen om het ‘gewone’ autostoeltje te gebruiken en daarnaast een autobedje aan te schaffen. Zo heb je de beste ondersteuning, veiligheid en comfort voor je kind. De autostoel en reiswieg in 1 kan wel handig zijn voor korte stukjes rijden, maar voor lange stukken zoals autovakanties wordt dit niet aangeraden. Als je toch liever kiest voor een autostoel en autobedje in één, kies dan voor de Jane Matrix Light 2, zoals aangegeven in ons overzicht hierboven.

Bekijk nu de Maxi Cosi Jade reiswieg

Ook de Nuna Cari next reiswieg zet je vast doormiddel van de Isofix Base. Voor deze reiswieg, heb je daarvoor de Nuna Next base nodig, waar je bijvoorbeeld ook de Nuna Pipa Next autostoel op vast klikt. Deze base kan je dus zowel voor de autostoel en het autobedje gebruiken. De Nuna Cari Next weegt slechts 3.6kg en is ideaal voor op vakantie.
Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.