Beste autobedje en reiswieg

Als je lange afstanden gaat rijden, is het fijn om een autobedje of reiswieg voor de auto te kopen. Een autobedje is dan ook ideaal te gebruiken als je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat. Je gebruikt een autobedje of reiswieg voor de auto dan ook vaak naast het autostoeltje. In dit overzicht kijken we wanneer je het beste en reiswieg kan gebruiken en wat het beste autobedje is. 

Het beste autobedje is de Maxi Cosi Jade Reiswieg. 

Reiswieg in de auto gebruiken

Tegenwoordig zit er bij de aankoop van een kinderwagen vaak ook een reiswiegje bij. Deze reiswieg mag je ook gebruiken in de auto, alleen is dat vaak een stuk minder veilig. Deze reiswiegjes kan je namelijk vaak niet vast zetten in de auto, waardoor je het autobedje enkel vast zet met de autogordel. Speciaal ontworpen autobedjes zet je vast op de bijbehorende Isofix base, waardoor het reiswiegje nergens heen kan schuiven. Als je van plan bent een reiswiegje te gebruiken, is het dus een beter idee om er eentje extra aan te schaffen. Op die manier ben je er zeker van dat je voor de veiligste optie voor je kind kiest. 

Een autostoel en reiswieg in 1 is minder handig dan dat het lijkt

Je kan tegenwoordig ook een autostoel en reiswieg in 1 kopen. Deze gebruik je ingekapt als autostoel en uitgeklapt als autobedje. Waar dit misschien een handige oplossing lijkt, zit het autostoeltje vaak niet zo comfortabel. Je kan er dus beter voor kiezen om het ‘gewone’ autostoeltje te gebruiken en daarnaast een autobedje aan te schaffen. Zo heb je de beste ondersteuning, veiligheid en comfort voor je kind. De autostoel en reiswieg in 1 kan wel handig zijn voor korte stukjes rijden, maar voor lange stukken zoals autovakanties wordt dit niet aangeraden. Als je toch liever kiest voor een autostoel en autobedje in één, kies dan voor de Jane Matrix Light 2, zoals aangegeven in ons overzicht hierboven.

Bekijk nu de Maxi Cosi Jade reiswieg

Beste keuze