5x de beste autostoel groep 0 en 0+

Autostoel voor baby’s van 0 tot 15 maanden oud

Autostoel groep 0 is de eerste autostoel die je nodig hebt, want deze groep is namelijk bedoelt voor de allerkleinsten. Baby’s hebben een ander soort autostoeltje nodig dan wat grotere kinderen, omdat er extra ondersteuning nodig is. Ook ben je verplicht om je pasgeboren baby achterwaartse rijrichting te vervoeren in verband met de veiligheid. Autostoel groep 0 is te gebruiken tot je kind ongeveer 15 maanden oud is.

De beste autostoel groep 0 vergelijken

Bij het allereerste autostoeltje voor je kind, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je het beste koopt. Om deze reden hebben wij deze handige top 5 beste autostoeltjes groep 0 samengesteld. Onze absolute favoriete is de Maxi Cosi Pebble Pro, maar uiteraard zijn de andere stoeltjes goed van kwaliteit, veilig en goed te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld kinderwagen onderstellen. Deze autostoel staat ook in de top 3 best geteste autostoeltjes bij de ANWB.

Onze favoriete autostoeltje groep 0 is de Maxi Cosi Pebble Pro

De Maxi Cosi Pebble Pro i-Size is een vrij nieuwe autostoel van Maxi Cosi en is te gebruiken vanaf de geboorte, totdat je kindje ongeveer 12 maanden oud is. De Maxi Cosi Pebble Pro is onze beste keuze en daar denken meer zo over. Deze Maxi Cosi is namelijk ook nog eens de best geteste autostoel van de Consumentenbond. Je kan de Maxi Cosi Pebble Pro zowel bevestigen met Isofix of met de gordel. Kies je voor Isofix, dan dien je wel een losse ‘base’ erbij te kopen, welke je vast klikt aan de Isofix aansluiting in je auto.

Waar de Maxi Cosi Pebble Plus werd aangemerkt als ‘best geteste’ autostoel, is de Cybex Aton S2 de ‘beste koop’ volgens de Consumentenbond. Deze Cybex Aton S2 autostoel is te gebruiken vanaf de geboorte, tot je kindje ongeveer 13kg is. Ook deze Cybex autostoel kan je gemakkelijk bevestigen met een base of met de gordel. Kies je voor een base, dan voldoe je ook aan de i-Size normen en dus ook een betere veiligheid voor je kindje.

Er staan al heel wat Maxi autostoeltjes in deze lijst, maar ook de Coral 369 kan hier niet in ontbreken. Ook deze autostoel kan je gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden. De Coral is een draaibare autostoel, wat enorm handig is bij het plaatsen van je kind het autozitje. Je draait het autostoeltje gemakkelijk naar de deuropening, zodat je niet in de deuropening hoeft te hangen. Ook heeft de coral een ‘carrier’, een handig zitje die je uit het autostoeltje kan halen.

De Nuna Pipa Next autostoel is één van de lichtste autostoeltjes van het moment. Waar de Maxi Cosi autostoeltjes bijvoorbeeld al snel 4.5kg wegen, weegt deze Nuna autostoel slechts 2.8kg. Dit komt voornamelijk omdat ze het bij Nuna iets anders hebben aangepakt. De bescherming van het stoeltje zit namelijk in de base verwerkt en niet volledig in het stoeltje. Dit zorgt er dus voor dat het stoeltje een stuk lichter is. Ook deze autostoel is te gebruik vanaf de geboorte tot 13kg.

Ook deze BeSafe autostoel is te gebruiken tot 13kg en kan je vast maken met zowel de gordel of door middel van de een ‘base’. Het voordeel van deze ‘Modular’ serie is dat de bijbehorende base na dit stoeltje ook te gebruiken is voor het volgende Be safe autostoeltje (van 6 maanden tot 4 jaar). Op die manier hoef je geen nieuwe base aan te schaffen.Het stoeltje beschikt over een zogenaamde ‘Newborn Hugger’, wat een verkleinkussentje is. Dit is wel zo fijn, dan zit je baby extra veilig en comfortabel in de eerste weken en maanden.

Ons lijstje van de beste 0 en 0+ autostoeltjes bevat eigenlijk maar een top 5. Maar er is nog 1 autostoel, die we jullie eigenlijk niet willen onthouden.. en dat is de Maxi Cosi Cabriofix. Deze Maxi Cosi autostoel is één van de meest verkochte autostoeltjes en dat is dan ook niet zonder reden. Dit comfortabele en stevige stoeltje is een vrij basic autostoeltje, maar heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt. Dit autostoeltje is daarnaast ook nog eens super aantrekkelijk geprijsd, want je koopt het stoeltje al voor rond de 100 euro. Er is daarnaast ook een i-Size variant die wat duurder is.

autostoel groep 0 afbeelding 2

Autostoel groep 0 is te gebruiken direct na de geboorte

De naam van deze groep verklapt het al een beetje, maar de autostoel groep 0 is de eerste autostoel die je gebruikt. Deze autostoel groep is namelijk te gebruiken als autostoel vanaf 0 maanden. Vanaf de geboorte van je kindje, zal je deze autostoel gebruiken. Het is dan ook verstandig om het autostoeltje alvast op tijd te kopen en ongeveer rond week 37 van je zwangerschap in de auto te plaatsen. Mocht de bevalling plotseling van start gaan, wil je geen extra stress hebben omdat je het autostoeltje nog in de auto moet vastzetten. Als je bevalt in het ziekenhuis, zorg er dan altijd voor dat je het autostoeltje mee neemt. Je hebt de Maxi Cosi namelijk nodig om je kindje mee naar huis te nemen!

Een autostoel groep 0 wordt in de volksmond ook al snel een Maxi Cosi genoemd

Het kan soms een beetje verwarrend zijn; een autostoel groep 0, of een Maxi Cosi groep 0. In Nederland hebben we het ons eigen gemaakt, om een autostoel groep 0 als ‘Maxi Cosi’ te benoemen. In principe zijn beide autostoeltjes compleet het zelfde. Een autostoel groep 0, is namelijk een autostoeltje voor een baby tot 15 maanden, welke je los kan halen uit de auto en waar je het kindje in achterwaartse rijrichting vervoert. Door de jaren heen heeft Maxi Cosi daarentegen zo’n sterk merk opgebouwd, dat we deze autostoeltjes synoniem zien aan de ‘Maxi Cosi’. Uiteraard zijn er naast het merk ‘Maxi Cosi’ zat andere autostoeltjes groep 0, zoals bijvoorbeeld van Britax, Joie, Cybex of Nuna.

Dit is het verschil tussen autostoel groep 0 en autostoel groep 0+

Je bent in je zoektocht naar de beste autostoel groep 0 misschien ook wel de autostoel “0+” tegen gekomen. Maar wat is dan eigenlijk het verschil tussen de 0 en de 0+? Het verschil is dat je de 0+ autostoel wat langer kunt gebruiken. De autostoel groep 0 kan je gebruiken tot je kind ongeveer 12 maanden oud is. De autostoel 0+ daarentegen, kan je gebruiken tot je kind ongeveer 15 maanden oud is. Kijk bij de aankoop dus goed of je een autostoel groep 0 of autostoel groep 0+ wilt aanschaffen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om al eerder over te stappen op een autostoel groep 1, welke je afhankelijk van het gewicht en de lengte van je kind soms al kan gebruiken vanaf 13 of 14 maanden.

autostoel groep 0 afbeelding 1

Autostoel groep 1

Als je kind eenmaal uit het eerste autostoeltje begint te groeien, is het tijd om over te stappen op autostoel groep 1. Dit is ook het eerste zitje waar je kind voorwaarts zit.

Autostoel groep 2/3

Autostoel groep 2/3 kan je bijna zien als een zitverhoger met rugleuning. In dit stoeltje zit je kind comfortabel vanaf 3 jaar oud tot dat je geen autostoeltje meer nodig hebt.

Autostoel groep 1/2/3

Als je liever niet elke keer een nieuwe autostoel wilt kopen, kan je ook kiezen voor een autostoel 1/2/3. Deze autostoel kan je namelijk gebruiken vanaf 12 maanden tot 12 jaar oud.

Beste keuze