Beste autostoel groep 0 / 0+  (0 tot 12 maanden oud)

Autostoel groep 0 is de eerste autostoel die je nodig hebt, want deze groep is namelijk bedoelt voor de allerkleinsten. Baby’s hebben een ander soort autostoeltje nodig dan wat grotere kinderen, omdat er extra ondersteuning nodig is. Ook ben je verplicht om je pasgeboren baby achterwaartse rijrichting te vervoeren in verband met de veiligheid. Autostoel groep 0 is te gebruiken tot je kind ongeveer 15 maanden oud is. Wij hebben alvast de beste autostoel groep 0 onder elkaar gezet, om de keuze hopelijk wat makkelijker te maken.

  1. Maxi Cosi Pebble Pro i-Size
  2. Cybex Aton S2 i-Size
  3. BesSafe – iZi Go Modular X1 i-Size
  4. Nuna Pipa Next
  5. Joie i-Gemm 2
Beste keuze

De Maxi Cosi Pebble Pro i-Size is de meest recente autostoel van Maxi Cosi en is te gebruiken vanaf de geboorte, totdat je kindje ongeveer 12 maanden oud is. De Maxi Cosi Pebble Pro is onze beste keuze en daar denken meer zo over. Deze Maxi Cosi is namelijk ook nog eens de best geteste autostoel van de Consumentenbond.

Je kan de Maxi Cosi Pebble Pro zowel bevestigen met Isofix of met de gordel. Kies je voor Isofix, dan dien je wel een losse ‘base’ erbij te kopen, welke je vast klikt aan de Isofix aansluiting in je auto. De Maxi Cosi kan je dan eenvoudig hier op klikken. Kies je toch voor het vastzetten met de gordel, dan doe je dit doormiddel van de handige bevestigingsclips die aan het autostoeltje zitten.

De Maxi Cosi Pebble is een super comfortabel stoeltje en beschikt dan ook over verschillende verkleinkussentjes. Dit is vooral fijn in de eerste paar maanden, zodat je baby stevig en comfortabel in het stoeltje ligt. Als je kind wat groter is, kan je de verkleinkussens er weer uit halen voor meer ruimte.

Met deze Maxi Cosi haal je een veilig autostoeltje met 3-puntsgordel, goed zitcomfort en ook nog eens gemak in huis. Je kan dit stoeltje namelijk ook eenvoudig op verschillende kinderwagens bevestigen door middel van adapters. Wel is het goed om erbij te vermelden dat de Maxi Cosi zelf iets lichter zou kunnen. Als je kindje wat groter en zwaarder wordt, is deze 4.5kg wegende Maxi Cosi een flink extra gewicht. Uiteraard betaalt dit zich wel terug in extra veiligheid, want dit gewicht komt namelijk door de extra bescherming in het autostoeltje.

Pluspunten:
Te gebruiken vanaf geboorte tot ongeveer 12 maanden
Bevestiging met zowel Isofix als gordel

Minpunten:
Losse Family Fix base (Isofix bevestiging) erbij kopen
Met 4.5kg aan de zware kant


Waar de Maxi Cosi Pebble Plus werd aangemerkt als ‘best geteste’ autostoel, is de Cybex Aton S2 de ‘beste koop’ volgens de Consumentenbond. Deze Cybex Aton S2 autostoel is te gebruiken vanaf de geboorte, tot je kindje ongeveer 13kg is. Ook deze Cybex autostoel kan je gemakkelijk bevestigen met een base of met de gordel. Kies je voor een base, dan voldoe je ook aan de i-Size normen en dus ook een betere veiligheid voor je kindje.

Het grote voordeel van deze Cybex autostoel, is dat je de hoofdsteun kan verstellen. Naarmate je kindje groter wordt, groeit het stoeltje mee. Ook kan je de riemen eenvoudig verstellen met de knop aan de voorkant. Bij sommige autostoeltjes zit deze knop verstopt en maakt het moeilijk om de riemen te verstellen. Bij Cybex is hier in ieder geval goed over nagedacht.

Daarnaast valt het Cybex autostoeltje ook op door het mooie design. Waar sommige autostoeltjes er misschien wat saai uit zien, ziet de Cybex er ook nog eens mooi uit. De schaalvormige onderkant, zorgt er ook nog eens voor dat de energie en trillingen goed worden geabsorbeerd en je kind daar dus minder last van heeft. De groene grepen aan de zijkant gebruik je om de riem doorheen te halen, als je het autostoeltje met de gordel vast zet.

Pluspunten:
Beste koop volgens de Consumentenbond
Strak design

Minpunten:
Voor forse of grotere kindjes zit dit stoeltje wellicht niet helemaal comfortabel.


Ook deze BeSafe autostoel is te gebruiken tot 13kg en kan je vast maken met zowel de gordel of door middel van de een ‘base’. Het voordeel van deze ‘Modular’ serie is dat de bijbehorende base na dit stoeltje ook te gebruiken is voor het volgende Be safe autostoeltje (van 6 maanden tot 4 jaar). Op die manier hoef je geen nieuwe base aan te schaffen.

Het stoeltje beschikt over een zogenaamde ‘Newborn Hugger’, wat een verkleinkussentje is. Dit is wel zo fijn, dan zit je baby extra veilig en comfortabel in de eerste weken en maanden. Het hoofdkussen is te verstellen door middel van een handige knop aan de achterkant. Verder beschikt het stoeltje over magneten in beide zijkanten. Deze magneten kan je gebruiken om de riemen aan vast te kleven, als je jullie kind in het autostoeltje zet. Soms is het wel eens stoeien met de riempjes, maar daar is hier goed over nagedacht. Het zorgt ervoor dat je alle ruimte in het zitje vrij houdt. De BeSafe Izi autostoel beschikt over een vijfpuntsgordel, waar je toch vaker driepuntsgordels ziet. Dit zorgt voor extra veiligheid in het stoeltje. Ook is er extra dempend materiaal in de zijkanten rondom het hoofdje geplaatst. Dit neemt de impact bij een ongeluk beter op, waardoor je kind beter beschermd is.

Pluspunten:
Magneetjes om de riemen vast te houden als je het kindje in het stoeltje plaatst.
De base is te gebruiken bij het opvolgende BeSafe autostoeltje.

Minpunten:
Vijfpuntsgordel is extra veilig, maar ook iets lastiger vast te maken.

Nu te koop bij:

bol.com (€219,00)

De Nuna Pipa Next wipstoel is één van de lichtste autostoeltjes van het moment. Waar de Maxi Cosi autostoeltjes bijvoorbeeld al snel 4.5kg wegen, weegt deze Nuna autostoel slechts 2.8kg. Dit komt voornamelijk omdat ze het bij Nuna iets anders hebben aangepakt. De bescherming van het stoeltje zit namelijk in de base verwerkt en niet volledig in het stoeltje. Dit zorgt er dus voor dat het stoeltje een stuk lichter is. Ook deze autostoel is te gebruik vanaf de geboorte tot 13kg.

De Nuna Pipa Next kan je zowel met de autogordel als met Isofix vastzetten. In dit geval raden we wel echt de Isofix base aan, omdat deze dus voor extra veiligheid en bescherming zorgt. Wat ook wel handig is, is dat je dezelfde base (Nuna Next systeem) kan gebruiken voor het volgende autostoeltje. Het stoeltje beschikt daarnaast over alle gemakken, zo kan je het hoofdsteuntje eenvoudig verstellen en beschikt de Nuna autostoel over een handige zonnekap. Er zit nog een extra zonnekap verstopt binnen, die je volledig over de autostoel kan trekken en vast kan zetten met magneten. Op die manier ben je er zeker van dat je kind niet in de zon zit. Deze extra kap is ook erg handig als je kind een middagslaapje gaat doen.

Ga je wat verder op reis dan met de auto alleen, dan is deze Nuna Pipa autostoel ook toegestaan in het vliegtuig. Door het TVU keurmerk, mag deze autostoel ook mee het vliegtuig in.

Pluspunten:
Deze Nuna autostoel weegt slechts 2.8kg
Extra zonnekap

Minpunten:
We raden wel echt de Nuna Next base aan, die je er los bij dient te kopen


Deze Joie I Gemm autostoel is ook te gebruiken tot 13kg, tot je kind ongeveer 12-15 maanden oud is. Daarnaast is de Joie autostoel vast te zetten met zowel een driepuntsgordel auto aansluiting of door middel van de een Isofix base. Als je kiest voor de Isofix base, voldoet dit autostoeltje ook aan de i-Size norm, wat dus extra veiligheid biedt.

Over het zitcomfort zijn de meningen verschillend. Sommige ouders zijn enthousiast omdat het hoofdkussentje over comfortabel memory foam beschikt, maar andere ouders zijn minder enthousiast omdat het kindje soms wat onderuit gezakt en dus wat oncomfortabel ligt. Dit verschilt per kind, waar elk kindje een andere zithouding aanneemt.

Er worden drie verschillende inlegkussens meegeleverd, waardoor je kindje mee kan groeien in het autozitje. Vazelfsprekend beschikt de Joie autostoel ook over een zonnekap, maar wat fijn is aan deze zonnekap, is dat deze verlengt kan worden door middel van een rits. De kap je kan je open ritsen, waardoor de kap niet enkel iets verlengt wordt, maar er ook een ventilatierooster tevoorschijn komt. Wel zo fijn op warme en zonnige dagen.

Dit autostoeltje is in 2018 ook uitgeroepen tot ‘beste koop’ door de Consumentenbond.

Pluspunten:
Verlengde zonnekap met ventilatie rooster.

Minpunten:
De base zou wat steviger kunnen zijn

Nu te koop bij:

bol.com (€179,00)

Beste goedkope autostoel, de Maxi Cosi Cabriofix autostoel

Ons lijstje van de beste 0 en 0+ autostoeltjes bevat eigenlijk maar een top 5. Maar er is nog 1 autostoel, die we jullie eigenlijk niet willen onthouden.. en dat is de Maxi Cosi Cabriofix. Deze Maxi Cosi autostoel is één van de meest verkochte autostoeltjes en dat is dan ook niet zonder reden. Dit comfortabele en stevige stoeltje is een vrij basic autostoeltje, maar heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt. Dit autostoeltje is daarnaast ook nog eens super aantrekkelijk geprijsd, want je koopt het stoeltje al voor rond de 100 euro. Er is daarnaast ook een i-Size variant die wat duurder is.

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor andere dure autostoeltjes, dan is de Maxi Cosi Cabriofix een goede uitkomst. Dit eenvoudige autostoeltje beschikt over alles wat je nodig hebt en kan je of met de gordel, of op een Isofix base vastzetten. Het is dan ook niet zo gek, dat dit een van de meest verkochte autostoeltjes van het moment is. De bekleding kan je gemakkelijk los halen, zonder heel het harnas ook los te halen. Op die manier kan je de bekleding altijd eenvoudig wassen.

Als we dan wat moeten opnoemen dat wellicht beter kan bij dit stoeltje, is het de kwaliteit van de kussentjes. Deze zijn iets dunner dan bijvoorbeeld bij de Pebble Plus. Dikkere kussentjes zijn wat comfortabeler voor je kindje, maar door de aantrekkelijke prijs van deze autostoel merk je het verschil iets.

Pluspunten:
Aantrekkelijk geprijsd
Kan zowel met de gordel als op Isofix

Minpunten: 
Kwaliteit van de kussentjes en bekleding
Niet compatibel met de allernieuwste base, check dit goed

Groep 0 is te gebruiken als autostoel vanaf 0 maanden

De naam van deze groep verklapt het al een beetje, maar de autostoel groep 0 is de eerste autostoel die je gebruikt. Deze autostoel groep is namelijk te gebruiken als autostoel vanaf 0 maanden. Vanaf de geboorte van je kindje, zal je deze autostoel gebruiken. Het is dan ook verstandig om het autostoeltje alvast op tijd te kopen en ongeveer rond week 37 van je zwangerschap in de auto te plaatsen. Mocht de bevalling plotseling van start gaan, wil je geen extra stress hebben omdat je het autostoeltje nog in de auto moet vastzetten. Als je bevalt in het ziekenhuis, zorg er dan altijd voor dat je het autostoeltje mee neemt. Je hebt de Maxi Cosi namelijk nodig om je kindje mee naar huis te nemen!

Kies je een autostoeltje of Maxi Cosi groep 0

Het kan soms een beetje verwarrend zijn; een autostoel groep 0, of een Maxi Cosi groep 0. In Nederland hebben we het ons eigen gemaakt, om een autostoel groep 0 als ‘Maxi Cosi’ te benoemen. In principe zijn beide autostoeltjes compleet het zelfde. Een autostoel groep 0, is namelijk een autostoeltje voor een baby tot 15 maanden, welke je los kan halen uit de auto en waar je het kindje in achterwaartse rijrichting vervoert. Door de jaren heen heeft Maxi Cosi daarentegen zo’n sterk merk opgebouwd, dat we deze autostoeltjes synoniem zien aan de ‘Maxi Cosi’. Uiteraard zijn er naast het merk ‘Maxi Cosi’ zat andere autostoeltjes groep 0, zoals bijvoorbeeld van Britax, Joie, Cybex of Nuna.

Tot wanneer gebruik je een autostoel groep 0

Een autostoel groep 0 kan je gebruiken tot je kind ongeveer 15 maanden oud is. Wel dien je rekening te houden of je een 0 of 0+ autostoel koopt. Sommige autostoeltjes kan je nog wat langer gebruiken dan 15 maanden. Naast de leeftijd van je kindje, dien je ook rekening te houden met de lengte en het gewicht. Autostoel groep 0 is namelijk geschikt tot een lengte van ongeveer 83cm en een gewicht van 13kg.

Wat is het verschil tussen autostoel groep 0 en autostoel groep 0+

Je bent in je zoektocht naar de beste autostoel groep 0 misschien ook wel de autostoel “0+” tegen gekomen. Maar wat is dan eigenlijk het verschil tussen de 0 en de 0+? Het verschil is dat je de 0+ autostoel wat langer kunt gebruiken. De autostoel groep 0 kan je gebruiken tot je kind ongeveer 12 maanden oud is. De autostoel 0+ daarentegen, kan je gebruiken tot je kind ongeveer 15 maanden oud is. Kijk bij de aankoop dus goed of je een autostoel groep 0 of autostoel groep 0+ wilt aanschaffen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om al eerder over te stappen op een autostoel groep 1, welke je afhankelijk van het gewicht en de lengte van je kind soms al kan gebruiken vanaf 13 of 14 maanden.

De beste autostoel groep 0 is de Maxi Cosi Pebble Pro I-Size

Als je op zoek bent naar de beste autostoel groep 0, dan kan je het beste kiezen voor de Maxi Cosi Pebble Pro I-Size. Deze autostoel is de best geteste autostoel en wordt daarnaast ook nog eens zeer goed beoordeeld door jonge ouders. De Maxi Cosi Pebble Pro is een 0+ autostoel, wat betekent dat je deze kan gebruiken tot je kind ongeveer 13kg of 12 maanden oud is. Het voordeel van de Pebble Pro is dat je deze zowel in een ‘base’ kan klikken, of ervoor kan kiezen om de Maxi Cosi met gordel vast te maken. De Maxi Cosi Pebble staat vooral voor kwaliteit en comfort. Je kleintje zal er super relax in zitten en jullie als ouders kunnen met een gerust hart op reis, want met de veiligheid zit het helemaal goed.

Je kan de Pebble Plus ook als opvolger zien van de Maxi Cosi Cabrio. De Cabrio is een iets ouder model van de Pebble en dat merk je dan ook. De Pebble is namelijk van betere kwaliteit, wat je vooral aan de bekleding van het autozitje merkt.

Wat is beter; een autostoeltje groep 0 met gordel of met Isofix?

Een autostoeltje uit groep 0/0+ is het eerste autostoeltje waar je baby in zult zitten. Het is dus logisch dat je het beste en meest veilige autostoeltje voor je kind wenst. Sommige autostoeltjes zet je dan ook vast in een zogenoemde ‘base’. Vaak dien je deze ‘base’ er nog los bij te kopen, welke je dan vast kan klikken via de Isofix aansluiting. Het voordeel van deze base is dat het autostoeltje niet meer los komt, tenzij je op de knop drukt. Uiteraard kan je het autostoeltje met een gordel ook strak vast zetten, maar hier is toch ruimte voor speling. Het meest veilige is dan ook om te kiezen voor een autostoel met Isofix. Tengewoordig heb je ook autostoeltjes, waar extra bescherming is ingebouwd in de base. Op die manier wordt de Maxi Cosi wat lichter, waar de bescherming veelal in de base zit en niet meer in het stoeltje. Kies je ervoor om de Maxi Cosi wel met gordel vast te zetten, is het goed om dubbel te checken of de bescherming in het stoeltje voldoende aanwezig is.

De Nuna Pipa Next wipstoel is één van de lichtste autostoeltjes van het moment. Waar de Maxi Cosi autostoeltjes bijvoorbeeld al snel 4.5kg wegen, weegt deze Nuna autostoel slechts 2.8kg. Dit komt voornamelijk omdat ze het bij Nuna iets anders hebben aangepakt. De bescherming van het stoeltje zit namelijk in de base verwerkt en niet volledig in het stoeltje. Dit zorgt er dus voor dat het stoeltje een stuk lichter is. Ook deze autostoel is te gebruik vanaf de geboorte tot 13kg.

De Nuna Pipa Next kan je zowel met de autogordel als met Isofix vastzetten. In dit geval raden we wel echt de Isofix base aan, omdat deze dus voor extra veiligheid en bescherming zorgt. Wat ook wel handig is, is dat je dezelfde base (Nuna Next systeem) kan gebruiken voor het volgende autostoeltje. Het stoeltje beschikt daarnaast over alle gemakken, zo kan je het hoofdsteuntje eenvoudig verstellen en beschikt de Nuna autostoel over een handige zonnekap. Er zit nog een extra zonnekap verstopt binnen, die je volledig over de autostoel kan trekken en vast kan zetten met magneten. Op die manier ben je er zeker van dat je kind niet in de zon zit. Deze extra kap is ook erg handig als je kind een middagslaapje gaat doen.

Ga je wat verder op reis dan met de auto alleen, dan is deze Nuna Pipa autostoel ook toegestaan in het vliegtuig. Door het TVU keurmerk, mag deze autostoel ook mee het vliegtuig in.

Pluspunten:
Deze Nuna autostoel weegt slechts 2.8kg
Extra zonnekap

Minpunten:
We raden wel echt de Nuna Next base aan, die je er los bij dient te kopen