5x de beste autostoel groep 1/2/3

Autostoel voor kids van 12 maanden tot 12 jaar oud

Een autostoel groep 1/2/3 kan je gebruiken vanaf dat je kind 12 maanden tot 12 jaar oud is. In Nederland is het verplicht om een autostoel te gebruiken tot je kind 1.35cm is. Een autostoeltje 1 2 3 is een combinatiestoel. In plaats van elke keer een nieuwe autostoel te kopen, kies je bij een autostoel in groep 1/2/3 juist voor een stoeltje dat meegroeit. Het grote voordeel is dus dat je maar één autostoel nodig hebt. Dit soort autostoeltjes zijn verstelbaar en groeit dus met je kind mee.

De beste autostoel groep 1/2/3 vergelijken

Wij hebben alvast al het uitzoekwerk voor je gedaan en de beste autostoel groep 1/2/3 uitgezocht. We hebben dan ook onze favoriet bovenaan gezet. Bekijk vooral ook de andere autostoeltjes in onze lijst – want waar je ook voor kiest, alle autozitjes in deze top 5 zijn het kopen waard.

Onze favoriete autostoeltje groep 1/2/3 is de Maxi Cosi Titan

De Maxi Cosi Titan Pro autostoel kan je gebruiken vanaf 15 maanden tot je kind 12 jaar oud is. Om je kind in het autostoeltje vast te zetten, zal je tot 3 jaar gebruik maken van de vijfpuntsgordel in het autozitje. Na 3 jaar kan je gebruik maken van de gewone driepuntsgordel van de auto zelf. Deze Maxi Cosi TItan autostoel kan je eenvoudig vast zetten door middel van Isofix. Daarnaast beschikt de Titan ook over een extra spanband of wel ‘Top Tether’ aan de bovenzijde van de autostoel. Ook over de veiligheid is nagedacht, waar de Titan Pro over AirProtect en dus extra bescherming in de hoofdsteun beschikt. De ANWB zegt dan ook het volgende: “Goed presterend zitje”.

De Novi Baby Goliath autostoel is de meest verkochte autostoel via onze website. Deze autostoel is 360 graden draaibaar en dus te gebruiken vanaf de geboorte totdat je kind geen autostoel meer nodig heeft. Deze autostoel van Novi Baby groeit dus met je kindje mee. De autostoel maak je vast met een Isofix bevestiging, zodat je kindje veilig in het stoeltje zit. Omdat je de autostoel vanaf de geboorte kan gebruiken, vervoer je jullie kindje het eerste jaar achterwaarts. Omdat de Novi Baby autostoel 360 graden draaibaar is, verander je het stoeltje later gemakkelijk van achterwaarts naar voorwaarts.

Naast bovenstaande autostoeltjes, is het ook fijn om een goedkoper alternatief te hebben. De Nania Racer autostoel is precies zo’n autostoeltje. Deze Nania Autostoel is een fijn autostoeltje om bijvoorbeeld te gebruiken voor een tweede auto of bijvoorbeeld bij opa en oma. Ook de Nania Racer is te gebruiken vanaf 12 maanden tot 12 jaar. Dit handige meegroei stoeltje is dus een goed en goedkoop alternatief voor al die jaren dat je er gebruik van maakt.

Naast de Nania autostoel die we hierboven hebben vermeld, verkoopt Prenatal ook een goed en budget vriendelijke autostoel in de groep 1/2/3. Deze autostoel maak je met de autogordel vast en kan je gebruiken vanaf 12 maanden tot 12 jaar. Dit recht toe recht aan stoeltje valt dan ook goed in de smaak bij menig ouder, want het stoeltje is eenvoudig maar voldoet aan alle veiligheidseisen.

De Lionelo autostoel zit qua prijs tussen eerder genoemde autostoeltjes in. Desondanks de redelijke prijs, doet dit stoeltje echt niet onder tegenover de rest van de autostoeltjes. Ook deze Lionelo autostoel zet je namelijk vast met Isofix en een Top Tether spanband. Daarnaast kan je de hoofdsteun verstellen in 6 standen en beschikt de rugleuning over 4 verschillende standen. Ook wordt deze Lionelo Oliver geleverd met een inzetkussen, zodat op jongere leeftijd jullie kind ook comfortabel kan zitten. Deze kussens kan je uiteraard los halen op latere leeftijd. Ook wat betreft veiligheid zit je met dit stoeltje goed. Deze autostoel beschikt over een 5-punts gordel en zijbescherming. Het stoeltje komt dan ook goed naar voren in de veiligheidstest, door zowel de Isofix, Top Tether en gordels.

autostoel groep 1/2/3/ afbeelding 1

Een autostoel groep 1/2/3 gebruik je extra lang

Waar je bij andere autostoel groepen een specifiek autostoeltje koopt voor een leeftijdcategorie (bijvoorbeeld 3 tot 12 jaar) is een autostoeltje 1 2 3 een gecombineerde autostoel. Dit betekent dus dat je de autostoel direct kan gebruiken na de Maxi Cosi tot en met je kind 12 jaar oud is. In Nederland is het verplicht om een autostoel te gebruiken tot je kind 1.35cm is. Je kan er uiteraard voor kiezen om na autostoel 0/0+ een autostoel groep 1 en groep 2/3 te kopen, of juist een autostoel groep 1/2/3 aan te schaffen. Zo hoef je maar 1 stoeltje te kopen in plaats van 2 stoeltjes.

De beste veiligheid behaal je met een autostoel groep 1 2 3 met Isofix

Als je op zoek bent naar een autostoeltje groep 1/2/3, dan zal je al snel merken dat je 2 keuzes hebt: een autostoel die je bevestigd met de gordel of een autostoel die je vast klikt door middel van “Isofix”. Isofix zorgt voor een extra veilige bevestiging, doordat je het autozitje vast klikt aan de bevestigingshaken in de auto. Bijna alle autostoeltjes met Isofix voldoen dan ook aan de zogenaamde ‘i-Size’ normering. Dit betekent dat je autostoeltje voldoet aan een Europese veiligheidsnorm en dus extra veiligheid garandeert dan een autostoeltje zonder i-Size.

Als je auto niet over een Isofix bevestiging beschikt, dan is er geen nood aan de man. Tegenwoordig zijn bijna alle autostoeltjes die je met Isofix vast kan zetten, ook met de gordel vast zetten. Het autostoeltje heeft dan geen aparte bevestiging, maar je zet jouw kindje in het stoeltje en zet hem of haar vast met de 3 punts gordel. Op die manier drukt de gordel het stoeltje en jullie kind tegen de achterbank, zodat het stoeltje nergens heen gaat. Sommige autostoeltjes beschikken wel over een speciale aansluiting voor de gordel, waardoor het autozitje wel over aparte gordels voor je kind beschikt. Let er dus goed op als je een specifiek een autostoel groep 1 2 3 autogordel zoekt, je nakijkt of dit met aparte aansluiting is of niet.

autostoel groep 123 afbeelding 2

Autostoel groep 0

Als je in verwachting bent of zojuist bent bevallen, dan is een autostoel groe

Autostoel groep 1

Autostoel groep 2/3 is echt een volledige autostoel en geen klein zitje meer. Deze autostoel kan je gebruiken vanaf ongeveer 3 tot 12 jaar oud.

Autostoel groep 2/3

Deze combinatie autostoel groep 123 is te gebruiken vanaf 1 tot 12 jaar. Dit autostoeltje groeit mee met je kind – wel zo makkelijk!