Beste autostoel groep 1/2/3 (12 maanden tot 12 jaar oud)

Een autostoel groep 1/2/3 kan je gebruiken vanaf 9 maanden tot 12 jaar. In Nederland is het verplicht om een autostoel te gebruiken tot je kind 1.35cm is. Uiteraard kan je kiezen voor een aparte autostoel in elke groep (groep 0/0+, groep 1 en groep 2/3), of juist een autostoeltje zoals groep 1/2/3 te kopen welke. Op die manier hoef je maar 1 autostoeltje te kopen na het eerste Maxi Cosi zitje! Hieronder kan je de beste groep 1 2 3 autostoel vinden.

  1. Maxi-Cosi Titan Pro i-Size
  2. Britax Romer Advansafix IV R
  3. Lionelo Oliver
  4. Joie Every Stage FX
  5. Joie Trillo Shield
Beste keuze

De Maxi Cosi Titan Pro autostoel kan je gebruiken vanaf 15 maanden tot je kind 12 jaar oud is. Om je kind in het autostoeltje vast te zetten, zal je tot 3 jaar gebruik maken van de vijfpuntsgordel in het autozitje. Na 3 jaar kan je gebruik maken van de gewone driepuntsgordel van de auto zelf.

Deze Maxi Cosi TItan autostoel kan je eenvoudig vast zetten door middel van Isofix. Daarnaast beschikt de Titan ook over een extra spanband of wel ‘Top Tether’ aan de bovenzijde van de autostoel.

Het autostoel beschikt over 4 verschillende slaapstanden en de hoofdsteun kan je daarnaast in 15 standen instellen, zodat het autozitje mee groeit. Ook over de veiligheid is nagedacht, waar de Titan Pro over AirProtect en dus extra bescherming in de hoofdsteun beschikt.

Pluspunten:
Zowel Isofix als Top Tether bevestiging
De ‘Pro’ is de meest uitgebreide uitvoering

Nu te koop bij:

bol.com

Deze 123 autostoel van Britax Romer kan je van 9 maanden tot ongeveer 12 jaar gebruiken. Bij de Britax Romer Advansafix gebruik je in de eerste periode tot 3,5 jaar, de 5-puntsgordel van het autostoeltje zelf. Als je kind eenmaal 3.5 jaar oud is, kan je overstappen op het gebruik van de 3-puntsgordel van de auto.

Deze Britax Romer autostoel komt erg goed uit de test bij zowel de ANWB als de Consumentenbond, om veiligheid en comfort. Deze autostoel zet je gemakkelijk vast met een Isofix bevestiging en een Top tether (spanband), zodat het stoeltje op 3 punten vast zit. Verder beschikt het autostoeltje over een ligstand en in totaal 3 verschillende standen.

Pluspunt: Zeer goed uit de test bij de ANWB & Consumentenbond

Minpunt: De 5-puntsgordel is soms wat moeilijk te sluiten

Nu te koop bij:

bol.com

De Lionelo Oliver is wellicht de meest budget vriendelijke autostoel uit deze lijst. Desondanks de aantrekkelijke prijs, doet dit stoeltje echt niet onder tegenover de rest van de autostoeltjes. Ook deze Lionelo autostoel zet je namelijk vast met Isofix en een Top Tether spanband. Daarnaast kan je de hoofdsteun verstellen in 6 standen en beschikt de rugleuning over 4 verschillende standen. Ook wordt deze Lionelo Oliver geleverd met een inzetkussen, zodat op jongere leeftijd jullie kind ook comfortabel kan zitten. Deze kussens kan je uiteraard los halen op latere leeftijd.

Ook wat betreft veiligheid zit je met dit stoeltje goed. Deze autostoel beschikt over een 5-punts gordel en zijbescherming. Het stoeltje komt dan ook goed naar voren in de veiligheidstest, door zowel de Isofix, Top Tether en gordels. Mocht je niet over een Isofix bevestigingspunt beschikken, dan kan je dit autostoeltje ook altijd nog vast zetten met de 3-punts gordel.

Pluspunten:
Aantrekkelijk geprijsd
Isofix & gordel bevestiging mogelijk


De Joie Trillo Shield is te gebruiken vanaf 12 maanden tot 12 jaar oud en beschikt over 7 verstelbare standen. Deze Joie Trillo is een van de meest veilige autostoeltjes en komt dan ook als beste uit de test als het gaat om veiligheid. Dit komt voornamelijk door de extra bescherming aan de zijkant en het veiligheidkussen, wat aan de voorkant van het autostoeltje zit. Dit kussen gebruik je tot je kind ongeveer 4 jaar oud is en dan kan je deze volledig verwijderen. Dit veiligheidskussen zorgt voor extra bescherming bij frontale botsingen.

Een groot verschil met de andere stoeltjes, is dat dit autostoeltje beschikt over de zogenaamde ‘Isosafe’. Waar je bij Isofix de autostoel vast klikt met sterke haken, zet je bij Isosafe het autostoeltje vast met een soort touwtjes. Het stoeltje staat op die manier wel stevig vast, maar mist de echte stevigheid die je hebt bij Isofix stoeltjes. Zoals al eerder vermeld komt dit stoeltje enorm goed uit de veiligheidstest, dus dat heeft geen directe invloed.

Pluspunten:
Extra veiligheidskussen aan de voorkant
Best getest uit veiligheidstests

Minpunt: Geen Isofix, maar Isosafe (basic soort Isofix)

Nu te koop bij:

bol.com (€159,99)

Beste goedkope autostoeltje groep 123

Naast bovenstaande autostoeltjes, is het ook fijn om een goedkoper alternatief te hebben. De Nania Racer autostoel is precies zo'n autostoeltje. Deze Nania Autostoel is een fijn autostoeltje om bijvoorbeeld te gebruiken voor een tweede auto of bijvoorbeeld bij opa en oma. Ook de Nania Racer is te gebruiken vanaf 12 maanden tot 12 jaar. Dit handige meegroei stoeltje is dus een goed en goedkoop alternatief voor al die jaren dat je er gebruik van maakt!

Nu te koop bij:

bol.com (€59,99)

Wanneer autostoel groep 1/2/3

Waar je bij andere autostoel groepen een specifiek autostoeltje koopt voor een leeftijdcategorie (bijvoorbeeld 3 tot 12 jaar) is een autostoeltje 1 2 3 een gecombineerde autostoel. Dit betekent dus dat je de autostoel direct kan gebruiken na de Maxi Cosi tot en met je kind 12 jaar oud is. In Nederland is het verplicht om een autostoel te gebruiken tot je kind 1.35cm is. Je kan er uiteraard voor kiezen om na autostoel 0/0+ een autostoel groep 1 en groep 2/3 te kopen, of juist een autostoel groep 1/2/3 aan te schaffen. Zo hoef je maar 1 stoeltje te kopen in plaats van 2 stoeltjes.

De beste veiligheid behaal je met een autostoel groep 1 2 3 met Isofix

Als je op zoek bent naar een autostoeltje groep 1/2/3, dan zal je al snel merken dat je 2 keuzes hebt: een autostoel die je bevestigd met de gordel of een autostoel die je vast klikt door middel van “Isofix”. Isofix zorgt voor een extra veilige bevestiging, doordat je het autozitje vast klikt aan de bevestigingshaken in de auto. Bijna alle autostoeltjes met Isofix voldoen dan ook aan de zogenaamde ‘i-Size’ normering. Dit betekent dat je autostoeltje voldoet aan een Europese veiligheidsnorm en dus extra veiligheid garandeert dan een autostoeltje zonder i-Size.

Geen Isofix in de auto? Koop dan een autostoel groep 1 2 3 met gordel

Als je auto niet over een Isofix bevestiging beschikt, dan is er geen nood aan de man. Tegenwoordig zijn bijna alle autostoeltjes die je met Isofix vast kan zetten, ook met de gordel vast zetten. Het autostoeltje heeft dan geen aparte bevestiging, maar je zet jouw kindje in het stoeltje en zet hem of haar vast met de 3 punts gordel. Op die manier drukt de gordel het stoeltje en jullie kind tegen de achterbank, zodat het stoeltje nergens heen gaat. Sommige autostoeltjes beschikken wel over een speciale aansluiting voor de gordel, waardoor het autozitje wel over aparte gordels voor je kind beschikt. Let er dus goed op als je een specifiek een autostoel groep 1 2 3 autogordel zoekt, je nakijkt of dit met aparte aansluiting is of niet.

Autostoel groep 1 2 3 met slaapstand, handig of niet?

Als je een autostoeltje groep 1/2/3 zoekt, is het handig om na te denken of je een slaapstand belangrijk vindt. Je koopt tenslotte maar één autostoel, die je gebruikt vanaf 9 maanden tot 12 jaar oud. Je moet er dus zeker van zijn, dat je een stoeltje koopt die alle functies heeft die jij belangrijk vindt. Het voordeel van een slaapstand, is dat je met lange ritten het stoeltje kan verstellen. Een slaap of ligstand is vaak een iets lichte kantel stand van het stoeltje, waardoor je kindje iets onderuit en achterover kan zitten. Sommige stoeltjes hebben daarnaast ook nog een kantelbare hoofdsteun, zodat je zowel het stoeltje als de hoofdsteun kan kantelen.

De Maxi Cosi Titan i-Size is de autostoel groep 1 2 3 best getest

De Maxi Cosi Titan i-Size is de best getest autostoel in de groep 1/2/3 op basis van ons eigen onderzoek. Dit is gebaseerd op feedback van ouders, vele reviews en gedeeltelijk door de ANWB. De autostoel groep 1 2 3 ANBW score is een ‘redelijk’, wat voornamelijk komt door het gewicht van het stoeltje. In ons onderzoek is dit niet naar voren gekomen als een groot pijnpunt, waar veel ouders het stoeltje vast zetten met de Isofix verbinding. Dit komt er in de praktijk dus op neer, dat het stoeltje weinig wordt verwisseld. Mocht je er wel voor kiezen een autostoeltje vaak te verwisselen van de ene naar de andere auto, dan kan het wel slim zijn om een lichter autostoeltje te kiezen. Verder ontvang dit autostoeltje bijna 5 van de 5 sterren in alle reviews, waardoor dit autozitje het “best geteste” label absoluut verdient.