Beste autostoel groep 1 (12 maanden – 4 jaar oud)

Autostoel groep 1 is bedoelt voor peuters en gebruik je dus als je kind tussen de 12-15 maanden en 4 jaar of tussen de 9 en 18kg is. Dit is ook het eerste autostoeltje die je in voorwaartse rijrichting mag gebruiken. Bij autostoeltje groep 1 heb je ook wat meer keuze in bijvoorbeeld een draaibare autostoel. Deze autostoel kan je draaien naar de deuropening, waardoor je jouw kindje makkelijker in het stoeltje kan zetten. Hier onder hebben wij de beste autostoel groep 1 onder elkaar gezet, om de juiste keuze voor een opvolg autostoeltje wat makkelijker te maken.

  1. Maxi Cosi Tobi
  2. Joie I-Spin 360
  3. Maxi Cosi Axiss
  4. Britax Romer Dualfix i-Size
  5. Maxi Cosi Priori SPS
Beste keuze

De Maxi Cosi Tobi is een van de best verkochte autostoeltjes van het moment en is te gebruiken van ongeveer 1 tot 4 jaar oud.

Naast dat deze Maxi Cosi autostoel erg aantrekkelijk geprijsd is, biedt het ook nog eens zitcomfort en is geschikt voor elke auto. De Tobi autostoel maak je namelijk in enkele minuten vast met de gordel. Dit doe je door de gordel om het autostoeltje heen te slaan en de gordel met 2 clips bovenop vast te zetten. Aan de onderzijde zit nog een laatste clip, die de autostoel extra strak tegen de achterbank drukt. Deze autostoel beschikt niet over Isofix, waardoor het ook niet aan de i-Size veiligheidsnorm voldoet.

De Maxi Cosi Tobi is een iets hoger en voorwaarts autostoeltje, zodat jullie kind ook naar buiten kan kijken. Deze Maxi Cosi groep 1 autostoel is in verschillende zit en ligstanden te stellen, makkelijk bij bijvoorbeeld een middagslaapje. Dit doe je door middel van de knop aan de onderzijde van het stoeltje in te drukken, waarna je het autostoeltje naar voren kan schuiven. Vergeleken met sommige andere autostoeltjes, zou de ligstand nog wat platter kunnen. De ligstand is nog steeds vrij recht op. De hoofdsteun is ook te verstellen, waardoor het autozitje met jullie kind mee kan groeien.

Pluspunten:
Makkelijk met de gordel vast te zetten
Best verkochte autostoel van het moment
Geen extra base nodig

Minpunt:
De ligstand kan nog platter

Nu te koop bij:

bol.com (€128,31)

De Joie I-Spin 360 is een 360 graden autostoeltje en is te gebruiken vanaf 3-4 maanden tot 4 jaar oud. Dit is een groot verschil, want de meeste autostoeltjes in groep 1, zijn te gebruiken vanaf 1 jaar/ 15 maanden tot 4 jaar oud. Door de 360 graden draaifunctie, kan je het autostoeltje de eerste periode in achterwaartste rijrichting gebruiken en als je kind ouders is dan 15 maanden, draai je het stoeltje naar een voorwaartse rijrichting. Als draaibare autostoel hoef je jullie kind niet meer lastig in de auto te zetten en is rugpijn verleden tijd. Door de stoel gemakkelijk naar de deuropening te draaien, is jullie kind eenvoudig in te stoel te zetten.

De Joie I Spin 360 is een comfortabele autostoel met 6 verschillende zitstanden en 6 veschillende hoofdsteun standen. Op die manier is comfort optimaal en groeit het autostoeltje mee. Doordat deze Joie autostoel wordt aangesloten door middel van Isofix, voldoet het ook aan de strenge i-Size norm. Dit betekent dus een zeer goede veiligheid.

Door het optimale comfort en veiligheid van het stoeltje, is deze Joie autostoel wel iets breder en zwaarder. Mocht je dus 3 autostoeltjes op de achterbank willen plaatsen, dan wordt dat lastig. Ook is het niet aan te raden om deze autostoel steeds van de ene auto in de andere auto over te zetten. De Isofix aansluiting is heel gemakkelijk, maar het gaat vooral om het gewicht van het deze Joie I Spin autostoel.

Pluspunten:
Al vanaf 3 maanden te gebruiken.
Zeer comfortabel zowel voor kind als ouder door memory foam en 360 graden draaifunctie.

Minpunten:
Zwaardere en bredere autostoel.

Nu te koop bij:

bol.com (€359,99)

Naast de Maxi Cosi Tobi, kan de Maxi Cosi Axiss niet ontbreken. Deze Axiss autostoel is te gebruiken vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 jaar oud en zet je gemakkelijk vast met de gordel. Deze autostoel beschikt niet over een Isofix aansluiting, maar zet je op een unieke manier vast met de gordel. Dit doe je door de gordel om het stoeltje heen te slaan en terug te laten komen via de achterzijde. Wat dit autozitje uniek maakt, is dat er een gordelspanner aan de achterkant zit. Zodra je hier de gordel omheen slaat, kan je het stoeltje dus aanspannen, waardoor deze strakker tegen de achterbank komt te staan. Eenmaal het stoeltje vast zit, komt die echt niet meer zo snel los.

De Maxi Cosi Axiss is daarnaast een 90 graden draaibare autostoel. Dit betekent dus dat je de stoel 90 graden kan draaien van een voorwaartse positie richting de deuropening. Dit is ideaal om je kind in het autostoeltje te plaatsen, zonder dat je helemaal in de auto hoeft te hangen.

Ook aan comfort ontbreek het dit stoeltje niet met 8 verschillende ligstanden, van een zit tot een ligpositie. Ook kan je de hoofdsteun eenvoudig verschuiven als je kind groeit.

Ouders zijn zeer positief over dit autostoeltje en het is dan ook een uitdaging een negatieve review online te vinden!

Pluspunten:
90 graden draaibare autostoel
Makkelijk vast te maken met gordel door gordelspanner

Minpunt:
Geen Isofix en i-Size


Als laatste Maxi Cosi autostoeltje in deze top 5 van beste autostoeltjes groep 1, staat de Maxi Cosi Priori SPS. Van de 3 Maxi Cosi stoeltjes in deze lijst, is de Priori de meest aantrekkelijk geprijsde autostoel en is te gebruiken vanaf 9 maanden tot 4 jaar oud.

De Maxi Cosi Priori beschikt over een zogenaamde ‘SPS’, wat staat voor ‘Side Protection System’. Dankzij extra bescherming in de zijkanten van het autostoeltje, wordt het kindje goed beschermd bij een zijwaartse impact. Doordat dit een iets goedkoper alternatief is dan bijvoorbeeld de Axiss, beschikt het stoeltje niet over 8, maar over 4 zitstanden. In de praktijk zul je dit niet zo erg merken, want je zal vaak kiezen voor zitten of liggen. Het is goed om op te merken dat dit autostoeltje géén draaibare autostoel is.

Het autostoeltje heeft daarnaast handige gordelhaken. Deze haken zijn handig als je jullie kind in het autostoeltje zult zetten, zodat je makkelijk de riempjes om kan doen daarna. Je zult bij gebruik merken, dat dit echt een bijkomend voordeel is!

Pluspunten:
Goedkoper alternatief voor dure autostoeltjes
Extra veiligheid en bescherming met ‘SPS’

Minpunten:
Niet draaibaar

Handige extra, een autostoelhoes groep 1

Om je autostoeltje te beschermen van viezigheid, is het aanschaffen van een autostoelhoes echt aan te raden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de Meyco autostoelhoes groep 1 of de Dooka autostoelhoes groep 1. Beide hoezen zijn gemakkelijk te verwijderen, zodat je enkel de hoes hoeft te wassen en niet het hele autostoeltje. Bekleding van autostoeltjes is vaak wel los te halen zodat je deze kan wassen, maar makkelijk gaat dat niet. Ook is het terug plaatsen vaak een gedoe en wordt de kwaliteit van de bekleding er niet beter op. Om die reden raden we aan om een autostoelhoes groep 1 te kopen, zodat je in ieder geval de hoes altijd makkelijk kan wassen.

Vanaf wanneer autostoel groep 1

Een autostoel groep 1, is het eerstvolgende autostoeltje wat je zal gebruiken na autostoel groep 0. Je kan autostoel groep 1 dan ook gebruike vanaf ongeveer 1 jaar oud. Soms wordt er aangegeven dat je kind pas vanaf 15 maanden in dit stoeltje kan of mag zitten, maar dit is nogal verschillend per kindje. Sommige kindjes zitten nou eenmaal wat rechter op of zijn al wat groter. Waar je op moet letten is of je kindjes al zelfstandig en goed rechtop kan zitten. Als het hoofdje van je kind nog naar voren valt, dan is het af te raden om al over te stappen. Om die reden wordt dan ook 15 maanden aangegeven, omdat het dan vrijwel zeker is dat jullie kind goede nek en rugspieren heeft ontwikkeld.

Autostoel vanaf 1 jaar of toch eerder al?

Een autostoel 1 is bedoelt voor peuters en dus vanaf 1 jaar oud. Het is niet aan te raden voor dat je kind 1 jaar is, al over te stappen op een autostoeltje groep 1. Waar je jullie kindje in autostoel groep 0 achterwaarts vervoerde, mag je kindje bij een autostoeltje in groep 1 voorwaarts zitten. Ook zal je merken dat het autostoeltje er anders uit ziet. Waar je kind bij autostoel groep 0 echt nog in het stoeltje ligt, is een autostoel in groep 1 meer een autozitje. Je zal merken dat je kind rechter op zit en dus ook meer kan genieten van de autorit en het uitzicht. De eerste autoritjes zijn dan ook extra speciaal, want je zal merken dat je kindje indrukken prachtig zal vinden. Ook ziet hij of zij papa en mama in de auto zitten, wat een goed gevoel geeft.

Autostoel groep 1 Isofix, gordel of toch Isofix?

Net zoals bij autostoel groep 0, zijn veel autostoeltjes in groep 1 ook met Isofix te koop. Een autostoeltje met Isofix zet je eenvoudig vast, door middel van een base die je er bij dient te kopen. De Isofix haak je eenvoudig vast aan de Isofix verbinding in je auto. De autostoeltjes met Isofix zijn over het algemeen een stuk veiliger, omdat het autostoeltje steviger in de auto staat en dus minder beweegt en ook niet los komt bij een ongeluk. Tegenwoordig heb je ook goede autostoeltjes zonder Isofix, die je extra kan aantrekken met de gordel. Over het algemeen zitten deze stoeltjes ook stevig vast, maar dien je wel vaker te controleren.

Autostoel groep 1 draaibaar, handig of niet?

Een draaibare autostoel is enorm handig. Misschien dat je er nog niet over hebt nagedacht, maar een draaibaar autostoeltje maakt het plaatsen van je kindje in de auto een stuk makkelijker. Zodra je kind wat groter wordt en deze ook wat begint te tegen stribbelen, is het heel fijn, dat je jullie kind goed in het stoeltje kunt zetten en de riem vast kan maken. Mocht de autostoel niet draaibaar zijn, dien je wat meer in de auto te hangen en is dus wat minder eenvoudig. Je hebt veelal de keuze uit een autostoel groep 1 draaibaar 90 graden of 360 graden. Een 90 graden draaibaar autostoeltje volstaat in de meeste gevallen.

De beste autostoel groep 1 is de Maxi Cosi Tobi

Als we kijken naar wat de beste autostoel groep 1 is, komt daar een duidelijke winnaar uit. Het is dan ook niet zo gek dat deze autostoel één van de meest verkochte autostoeltje is van het moment. De beste groep 1 autostoel is de Maxi Cosi Tobi. Maxi Cosi staat al jaren bekend als een enorm solide autostoeltjes merk. De Maxi Cosi Tobi is een autostoeltje dat je kan gebruiken vanaf 9 maanden totdat je kind 4 jaar oud is. De Tobi autostoel beschikt daarnaast over 5 verschillende zitstanden, zodat je er voor kan kiezen om je kindje rechtop te laten zitten, of wat meer onderuit gezakt. Vooral die laatste stand is handig bij een lange rit of voor een dutje. Wat deze autostoel zo handig maakt, is dat je geen Isofix aansluiting nodig hebt. Je kan de autostoel namelijk vast zetten doormiddel van de autogordel.

Naast de Tobi, zijn er nog meer Maxi Cosi autostoel groep 1 in deze lijst

Zoals je wellicht al is opgevallen, zijn er maar liefst 3 Maxi Cosi autostoel groep 1 te vinden in deze lijst! Naast de Maxi Cosi Tobi, is ook de Axiss en Priori onderdeel van deze lijst. Maxi Cosi heeft door de jaren heen wereldwijd meer dan 50 miljoen autostoeltjes verkocht. Dat grote aantal verkopen zeg natuurlijk wel wat. Het is dan ook niet zo gek dat Maxi Cosi bijna synoniem staat aan een goed autostoeltje. Of je nou op zoek bent naar een autostoeltje in een andere groep of in autostoel groep 1, we kunnen met zekerheid zeggen dat je met Maxi Cosi een veilige en goed geprijsde optie in huis haalt.