5x de beste autostoel groep 1

Autostoel voor kids van 15 maanden tot 4 jaar oud

Autostoel groep 1 is bedoelt voor peuters en gebruik je dus als je kind tussen de 12-15 maanden en 4 jaar of tussen de 9 en 18kg is. Dit is ook het eerste autostoeltje die je in voorwaartse rijrichting mag gebruiken. Bij autostoeltje groep 1 heb je ook wat meer keuze zoals bijvoorbeeld een draaibare autostoel. Deze autostoel kan je draaien naar de deuropening, waardoor je jouw kindje makkelijker in het stoeltje kan zetten. Hier onder hebben wij de beste groep 1 autozitjes onder elkaar gezet, om de juiste keuze voor een opvolg autostoeltje wat makkelijker te maken.

De beste autostoel groep 1 vergelijken

Een autostoel in groep 1 gebruik je vanaf ongeveer 12 maanden tot 4 jaar – een hele poos dus. Om deze reden wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je een goed autostoeltje koopt. Bekijk nu onze handige top 5 met de beste autostoeltjes in groep 1. Wij hebben voor onze zoon Luke de Axiss gekocht en zijn er erg tevreden mee! Bekijk vooral deze video na aankoop, zodat je een goed beeld krijgt van het gebruik.

Onze favoriete autostoeltje groep 1 is de Maxi Cosi Axiss

Als we kijken naar wat de beste autostoel groep 1 is, komt daar een duidelijke winnaar uit. Het is dan ook niet zo gek dat deze autostoel één van de meest verkochte autostoeltje is van het moment en da tis namelijk de Maxi Cosi Axiss. Maxi Cosi staat al jaren bekend als een enorm solide autostoeltjes merk en dat is ook terug te zien in de testresultaten van de ANWB, waar 4 van 5 autostoeltjes in de top van Maxi-Cosi zijn. De Maxi Cosi Axiss autostoel kan je gebruiken vanaf ongeveer 12 maanden tot 4 jaar en beschikt over meerdere zitstanden en een ligstand. Het grote voordel van deze autostoel is dat de 90 graden te draaien is, waardoor je gemakkelijk je kind in het stoeltje plaatst.

De Maxi Cosi Mica is een 360 graden draaibare autostoel. Het grote voordeel hiervan is dat je jullie kindje gemakkelijk in de auto kan zetten. Ook deze autostoel gebruik je vanaf ongeveer 9-12 maanden tot dat je kind 4 jaar oud is. Op verschillende websites staat vermeld dat je deze autostoel al kunt gebruiken vanaf 5 maanden, maar dat is wat jong. Dit autostoeltje kan je zowel voorwaarts als achterwaarts gebruiken en beschikt over I-Size. Je kan er dus op de meest optimale veiligheid rekenen bij deze autostoel.

De Maxi Cosi Tobi is een van de best verkochte autostoeltjes van het moment en is te gebruiken van ongeveer 1 tot 4 jaar oud. Naast dat deze Maxi Cosi autostoel erg aantrekkelijk geprijsd is, biedt het ook nog eens zitcomfort en is geschikt voor elke auto. De Tobi autostoel maak je namelijk in enkele minuten vast met de gordel. Dit doe je door de gordel om het autostoeltje heen te slaan en de gordel met 2 clips bovenop vast te zetten. Aan de onderzijde zit nog een laatste clip, die de autostoel extra strak tegen de achterbank drukt. Deze autostoel beschikt niet over Isofix, waardoor het ook niet aan de i-Size veiligheidsnorm voldoet.

De Joie I-Spin 360 is een 360 graden autostoeltje en is te gebruiken vanaf 3-4 maanden tot 4 jaar oud. Dit is een groot verschil, want de meeste autostoeltjes in groep 1, zijn te gebruiken vanaf 1 jaar/ 15 maanden tot 4 jaar oud. Door de 360 graden draaifunctie, kan je het autostoeltje de eerste periode in achterwaartste rijrichting gebruiken en als je kind ouders is dan 15 maanden, draai je het stoeltje naar een voorwaartse rijrichting. Als draaibare autostoel hoef je jullie kind niet meer lastig in de auto te zetten en is rugpijn verleden tijd. Door de stoel gemakkelijk naar de deuropening te draaien, is jullie kind eenvoudig in te stoel te zetten.

Als laatste Maxi Cosi autostoeltje in deze top 5 van beste autostoeltjes groep 1, staat de Maxi Cosi Priori SPS. Van de 3 Maxi Cosi stoeltjes in deze lijst, is de Priori de meest aantrekkelijk geprijsde autostoel en is te gebruiken vanaf 9 maanden tot 4 jaar oud.

De Maxi Cosi Priori beschikt over een zogenaamde ‘SPS’, wat staat voor ‘Side Protection System’. Dankzij extra bescherming in de zijkanten van het autostoeltje, wordt het kindje goed beschermd bij een zijwaartse impact. Doordat dit een iets goedkoper alternatief is dan bijvoorbeeld de Axiss, beschikt het stoeltje niet over 8, maar over 4 zitstanden. In de praktijk zul je dit niet zo erg merken, want je zal vaak kiezen voor zitten of liggen. Het is goed om op te merken dat dit autostoeltje géén draaibare autostoel is.

autostoel groep 1 afbeelding 1

Autostoel groep 1 gebruik je na de Maxi Cosi

Een autostoel groep 1, is het eerstvolgende autostoeltje wat je zal gebruiken na autostoel groep 0. Je kan autostoel groep 1 dan ook gebruike vanaf ongeveer 1 jaar oud. Soms wordt er aangegeven dat je kind pas vanaf 15 maanden in dit stoeltje kan of mag zitten, maar dit is nogal verschillend per kindje. Sommige kindjes zitten nou eenmaal wat rechter op of zijn al wat groter. Waar je op moet letten is of je kindjes al zelfstandig en goed rechtop kan zitten. Als het hoofdje van je kind nog naar voren valt, dan is het af te raden om al over te stappen. Om die reden wordt dan ook 15 maanden aangegeven, omdat het dan vrijwel zeker is dat jullie kind goede nek en rugspieren heeft ontwikkeld. Ook zou je kunnen kiezen voor een autostoel groep 1/2/3, wat een doorgroei stoeltje is en dus ook al geschikt is bij groep 1.

De autostoel groep 1 kan je beter niet eerder gebruiken dan bij een leeftijd van 12 maanden

Een autostoel 1 is bedoeld voor peuters en dus vanaf 1 jaar oud. Het is niet aan te raden voor dat je kind 1 jaar is, al over te stappen op een autostoeltje groep 1. Waar je jullie kindje in autostoel groep 0 achterwaarts mee nam, mag je kindje bij een autostoeltje in groep 1 voorwaarts zitten. Ook zal je merken dat het autostoeltje er anders uit ziet. Waar je kind bij autostoel groep 0 echt nog in het stoeltje ligt, is een autostoel in groep 1 meer een autozitje. Je zal merken dat je kind meer recht op zit en dus ook meer kan genieten van de autorit en het uitzicht. De eerste autoritjes zijn dan ook extra speciaal, want je zal merken dat je kindje indrukken prachtig zal vinden. Ook ziet hij of zij papa en mama in de auto zitten, wat een goed gevoel geeft.

Een autostoel in groep 1 met Isofix of juist met gordelbevestiging?

Net zoals bij autostoel groep 0, zijn veel autostoeltjes in groep 1 ook met Isofix te koop. Een autostoeltje met Isofix zet je eenvoudig vast, door middel van een base die je er bij dient te kopen. De Isofix haak je eenvoudig vast aan de Isofix verbinding in je auto. De autostoeltjes met Isofix zijn over het algemeen een stuk veiliger, omdat het autostoeltje steviger in de auto staat en dus minder beweegt en ook niet los komt bij een ongeluk. Tegenwoordig heb je ook goede autostoeltjes zonder Isofix, die je extra kan aantrekken met de gordel. Over het algemeen zitten deze stoeltjes ook stevig vast, maar dien je wel vaker te controleren.

autostoel groep 2 afbeelding 2

Autostoel groep 0

Autostoel groep 0 is voor pasgeboren kinderen tot ongeveer 12 tot 15 maanden oud. Dit autostoeltje kan je direct na de geboorte gebruiken.

Autostoel groep 2/3

Autostoel groep 2/3 is echt een autostoel en geen klein zitje meer. Deze autostoel kan je gebruiken vanaf ongeveer 3 tot 12 jaar oud.

Autostoel groep 1/2/3

Deze combinatie autostoel groep 123 is te gebruiken vanaf 1 tot 12 jaar. Dit autostoeltje groeit mee met je kind – wel zo makkelijk!

Beste keuze