Beste autostoel groep 2/3 (3 tot 12 jaar oud)

Een autostoel groep 2/3 is een gecombineerde groep en bedoelt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Is je kind dus tussen de 15 en 36kg, dan ben je toe aan een autostoel groep 2/3. Het verschil met andere autostoel groepen, is dat je kind bij autostoel groep 2/3 met de autogordel vast wordt gezet. Je kan deze autostoeltjes dan ook meer zien als een stevige verhoging als autozitje, dan het typische en meer ondersteunde autostoeltje wat je ziet bij peuters. Hieronder kan je de beste autostoel groep 2/3 vinden!

  1. Britax Romer Kidfix III M
  2. Maxi Cosi Rodifix
  3. Maxi Cosi Kore Pro
  4. Cybex Pallas
  5. Joie Traver
Beste keuze

De Britax Romer Kidfix III M is te gebruiken voor kinderen tussen de 3,5 en 12 jaar oud. Deze Britax Romer autostoel beschikt over een verstelbare neksteun, waardoor het stoeltje meerdere jaren te gebruiken is. Ook is de Britax Romer Kidfix autostoel iets groter dan normale autostoeltjes uit groep 2/3, wat extra comfort biedt.

De Romer autostoel is eenvoudig te plaatsen door middel van een Isofix aansluiting en beschikt over extra bescherming in de zijkanten van het stoeltje. Deze extra bescherming ter hoogte van het hoofd, vangt eventuele impact op bij een botsing. Ook zijn de zijleuningen wat hoger dan bij andere stoeltjes en zelfs na het verstellen van de hoofdsteun blijft deze op zijn plek zitten en ook dit zorgt voor extra bescherming. De autogordel is gemakkelijk te plaatsen, door deze door de geleider bovenaan het autostoeltje te halen. Zo loopt de autogordel goed over het lichaam van het kind, waarna je deze door de middensluiting haalt en uiteindelijk vastklikt. De Britax Romer Kidfix III M is ook vast te zetten met een gordel, maar dit doe je op dezelfde methode als hierboven beschreven. De autostoel zit op die manier enkel vast met de autogordel, welke je ook voor het kind gebruikt. Je kan de autostoel dus niet gebruiken, als je kind niet meereist, maar de autostoel wel los in de auto zit. Je dient de autostoel dan uit de auto te halen, of tijdens het rijden de autoriem vast te klikken.

Pluspunten:
Als beste getest bij de ANWB
Groter stoeltje dan normale autostoeltjes voor extra comfort
Eenvoudige Isofix aansluiting

Nu te koop bij:

bol.com

De Maxi Cosi Rodifix Air Protect scoort enorm goed in verschillende veiligheidstest. Dit komt gedeeltelijk door de “Air Protect” bescherming, wat extra bescherming is rondom het hoofd van het kind. Deze vangt eventuele impact energie op, waardoor er minder kans is op hoofdletsel. Naast de extra bescherming, zit deze Air Protect ook nog eens extra comfortabel. Het zijn namelijk iets dikkere kussens rondom het hoofd, wat voor extra comfort zorgt.

De Maxi Cosi Rodifix is eenvoudig te plaatsen door middel van de Isofix aansluiting en zit letterlijk binnen enkele minuten in de auto vast. Zowel ouders als kinderen zijn zeer positief over het comfort van dit stoeltje. Het autozitje beschikt over een subtiele slaapstand, welke minimaal verschilt met de zitstand, maar voor een net iets comfortabele zitpositie zorgt. Ideaal voor een middagdutje.

Pluspunten:
Zeer goed uit veiligheidstests
Snel te plaatsen met Isofix

Minpunt: De zijkanten van de rugleuning missen stevigheid

Nu te koop bij:

bol.com

De Maxi Cosi Kore Pro i-Size is een vrij basic autostoeltje groep 2/3 en te gebruiken vanaf 3 tot ongeveer 12 jaar oud. Deze Maxi Cosi Kore zet je eenvoudig vast met Isofix, of doormiddel van de gordel. Het vastzetten van de gordel doe je door je kind in het stoeltje te zetten en daarna de gordel op de normale wijze vast te klikken. Je kan deze stoel niet nog eens apart vast zetten met de gordel. Uiteraard is het vast zetten met Isofix de meest veilige optie en op die manier voldoet deze Maxi Cosi Kore Pro dan ook aan de i-Size veiligheidsnorm. Net zoals veel andere Maxi Cosi autostoeltjes, beschikt dit autozitje over ‘SPS’, wat voor extra ‘side protection’ zorgt.

Zoals al eerder genoemd, is deze Maxi Cosi autostoel een vrij basic autostoeltje. De stoel beschikt namelijk niet over een slaapstand en is een recht toe, recht aan autostoel. Wel beschikt deze autostoel over een leuke extra! Er zit namelijk een ‘ClickAssist’ lichtje in het stoeltje verwerkt. Zodra het kind in de stoel gaat zitten, gaat er een lichtje branden. Zo wordt het wat makkelijk om de auto vast te gespen door middel van de gordel. Het lampje blijft 20 seconden branden en gaat daarna vanzelf weer uit. De hoofdsteun van de autostoel is eenvoudig te verstellen door middel van een knop.

Pluspunten:
Goed uit de test bij de ANWB
ClickAssist lampje

Minpunt: Geen lig of staapstand


De Cybex Pallas S Fix is te gebruiken vanaf 9 maanden tot 12 jaar en zowel vast te zetten met een Isofix aansluiting of met de gordel.

Qua uiterlijk zal je direct al opvallen, dat de Cybex Pallas S Fix er iets anders uit zien dan andere autostoeltjes. Deze Cybex autostoel beschikt namelijk over een ‘impact shield’, wat een schuif extra kussen en schuifmechanisme voor extra bescherming aan de voorzijde zorgt. Veel ouders zijn hier ook positief over, omdat je kind dan minder snel voorover valt of hangt bij een slaapje.

Waar je bij de meeste autostoeltjes enkel de hoofdsteun in hoogte kan verstellen, kan je de S Fix hoofdsteun ook naar voren en achter laten leunen. Als je kind bijvoorbeeld wat fijner zit met een achteroverleunende hoofdsteun, stel je dat op die manier gemakkelijk in. Dit is bovenop een in hoogte verstelbare hoofdsteun en ligstand. Ook daar beschikt de Cybex S Fix over.

Verschil Cybex Pallas S-fix en M-fix: De Cybex autostoeltjes worden onderverdeeld in 4 soorten, namelijk de X (basic), M (iets smallere variant), S (smalste variant) en Z (luxe) variant. Het verschil tussen de Cybex Pallas S en M is de meest voorkomende vraag en het verschil in de twee autostoeltjes, is dat de S variant ruimer is dan de M variant. Het autostoeltje zelf is smaller, maar het zit oppervlak en de rugleuning is ruimer dan de M-Fix variant. Je wint dus niet alleen ruimte, maar je kindje zit ook nog een comfortabeler in de S-Fix variant.

Pluspunt: Extra bescherming aan de voorkant


De Joie Traver autostoel is te gebruiken vanaf 3,5 tot 12 jaar oud. Deze Joie autostoel wordt zeer positief beoordeeld en dat komt voornamelijk omdat het autostoeltje zo makkelijk te plaatsen is. Door middel van de Isofix haken, klik je het autostoeltje snel in de auto. Ook weegt deze autostoel maar 5.6kg, waardoor je het autozitje gemakkelijk in de auto plaatst.

De hoofdsteun van de Joie Traver beschikt over extra bescherming en is in 10 verschillende posities te verstellen. Wat deze Joie autostoel ook uniek maakt, is dat het zitje een verstelbare zitdiepte heeft. Bij de meeste autostoeltjes is dit niet mogelijk, maar bij de Joie Traver autostoel is het zitje te verstellen in 3 zitdieptes. Door de verstelbare hoofdsteun en zitdiepte, ben je er zeker van dat het stoeltje een flinke poos mee gaat.

Pluspunten:
Verstelbare zitdiepte
Positieve review door de ANWB

Minpunt: Voor wat grotere kindjes kan dit stoeltje wat smal zijn.

Nu te koop bij:

bol.com (€184,99)

Beste goedkope autostoel groep 2/3

Als je op zoek bent naar een eenvoudig autostoeltje groep 2/3, dan is deze Safety 1st autostoel waar jij naar op zoek bent. Waar de meeste autostoeltjes al snel meer dan 120 euro kosten, koop je de Safety First Road Safe al vanaf zo’n 45 euro. Dit is een basic autostoeltje wat goed dient als zitverhoger. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze autostoel enorm goed beoordeeld wordt op prijs, eenvoudig en gemak. Deze autostoel zet je met de gordel vast en zorgt er voor dat je jouw kind van tussen de 3 en 12 jaar oud veilig kan vervoeren.

Pluspunt: Goedkoop autostoeltje

Minpunt: Geen Isofix, enkel gordel.

Nu te koop bij:

bol.com

Autostoel groep 2/3 wanneer gebruik je die?

Een autostoeltje in groep 2/3 is bedoelt voor kleuters. Is je kind tussen de 15 en 36kg en tussen de 105 en 135cm, dan ben je toe aan een autostoel groep 2/3. In Nederland is het verplicht om een autostoeltje te gebruiken tot je kind groter is dan 135cm. Dit is dan ook het laatste autostoeltje wat je zult gebruiken. Een autostoel uit groep 2/3 gebruik je vanaf het derde of vierde levensjaars, tot je kind een jaar of 12 is. Je kan deze autostoeltjes zien als een soort zitverhoger wat net wat meer ondersteuning biedt dan de achterbank. Ook is het fijn dat je kind op deze manier goed uit het raam kan kijken.

Autostoel groep 2, vanaf 3 jaar of vanaf 4 jaar?

Meestal wordt autostoel groep 2 en 3 omschreven als ‘vanaf 4 jaar’. Daarentegen zijn veel van de autostoeltjes in deze groep al eerder te gebruiken. Gebruik je een autostoel groep 2 dus vanaf 3 jaar of vanaf 4 jaar? Het is altijd aan te raden om de gebruiksaanwijzing en richtlijn te gebruiken bij het stoeltje dat je koopt. Staat daar aangegeven dat het stoeltje te gebruiken is vanaf 3 jaar, dan kan je er zeker van zijn dat dit veilig is. Staat het daarentegen niet specifiek aangegeven, dan is het altijd in de regel goed om te kijken of je kind zwaarder is dan 15kg. De reden waarom dit zo belangrijk is, is omdat je de autogordel gaat gebruiken. Je kind zit vaak niet meer vast met een aparte riem, dus het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je kindje groot en zwaar genoeg is.

De beste autostoel groep 2/3 volgens de ANWB

De ANWB doet regelmatig uitvoerig tests, om te kijken naar de kwaliteit, comfort en veiligheid van autostoeltjes. In onze beoordelingen, kijken wij dan ook zorgvuldig naar wat de ANWB én de Consumentenbond zegt over de stoeltjes in onze lijst. Als we kijken naar de Beste autostoel groep 2 ANWB, dan is de Bitrax Romer Kidfix III M op plek 1 de echte uitschieter. Daarentegen komen de Cybex Pallas en Joie Traver ook voort in de top 5 van de ANWB autostoeltjes. Je kan er dus van uit gaan dat deze autostoeltjes als best getest naar voren komen en een goed autostoeltje in groep 2 en 3 garanderen.

De autostoel 2/3 best getest door de Consumentenbond

Naast de ANWB voert ook de Consumenten met regelmaat tests uit op het gebied van veiligheid, comfort en kwaliteit. Als we kijken naar de autostoel groep 2/3 best getest door de Consumentenbond, dan is dat de Kiddy Guardianfix 3. Waar onze lijst is opgesteld op basis van onze eigen ervaring, ouder feedback en reviews, komt dit autostoeltje niet voor in onze lijst van beste autostoeltjes groep 2/3. Maar mocht je wel kiezen voor de Kiddy Guarandianfix, haal je vanzelfsprekend een zeer goed autostoeltje in huis, waar je jullie kind veilig en comfortabel in kan vervoeren.

De beste autostoel 2/3 met ligstand

Naarmate je kind groter wordt, zal je merken dat de stoeltjes ook veranderen per groep. Waar groep 1 nog echt een klein autostoeltje was, is groep 2/3 meer een zitverhoger. Dit betekent dus ook dat het lastiger is om een goede auto groep 2/3 met ligstand te vinden. We kunnen natuurlijk goed begrijpen, dat je wellicht op zoek bent naar een autostoel in groep 2 en 3 met ligstand, als je bijvoorbeeld wat langer gaat rijden. Het is fijn als je kind een slaapje kan doen in de auto en daarbij goed ondersteund wordt.

Autostoel groep 2/3 met slaapstand

Mocht je specifiek op zoek zijn naar een autostoel groep 2/3 met slaapstand, dan raden wij de Cybex Pallas aan. Bij deze Cybex autostoel kan je de rugleuning naar achter in stellen, zodat je kind wat comfortabeler ligt. Helaas is het bij autostoel groep 2/3 niet mogelijk om je kindje nog platter te leggen, omdat de rugleuning dan tegen de achterbank aan drukt. Bij de Cybex Pallas hebben ze hier het uiterste uit gehaald en kan je kindje dus in ieder geval comfortabel achterover leunen. Een ander bijkomend voordeel is dat je kind goed in de stoel wordt gehouden door het voorzet kussen. Je kindje kan dan comfortabel slapen, zonder dat het hoofdje dan de hele tijd naar voren valt.

De beste autostoel groep 2 draaibaar

Als je voor een autostoel groep 2 / 3 kiest, dan is deze meestal niet draaibaar. Dit komt omdat dit soort autostoeltjes meer als zitverhoger dienen. Je hoeft je kindje er vaak dus niet in te tillen. Ook zal je kind eerder op een leeftijd zijn, waar deze zelf in het stoeltje kan klimmen. Omdat het meer als zitverhoger dient en een dunnere rugleuning heeft, heb je ook meer ruimte om de riem vast te maken zonder het stoeltje te draaien. Mocht je wel op zoek zijn naar een autostoel groep 2 draaibaar, dan raden we aan om te kijken naar autostoeltjes in groep 1/2/3. Deze autostoeltjes zijn vaak wel draaibaar en kan je gebruiken vanaf 9 maanden tot 12 jaar.

De beste autostoel 2 3 met Isofix

Als je op zoek bent naar de beste autostoel 2 3 met Isofix, dan is de nummer 1 uit onze lijst waar je naar op zoek bent. De Britax Romer Kidfix III M heeft namelijk de optie om deze vast te zetten met Isofix. Je hoeft de Britax Romer Kidfix verder niet meer vast te zetten met de gordel en kan deze altijd makkelijk weer uit de halen, door de Isofix los te koppelen.

De beste autostoel 2 3 zonder Isofix en met gordel

Als je bijvoorbeeld een auto hebt die niet over een Isofix aansluiting beschikt, dan is het handig om voor een autostoel groep 2 3 zonder Isofix en met gordel te kiezen. Op die manier kan je jullie kind toch veilig vervoeren, als je auto niet over Isofix beschikt. Als je op zoek bent naar de beste autostoel groep 2 3 zonder Isofix en met gordel, dan is de Lionelo Levi On dé autostoel die jij zoekt. Deze autostoel is ook nog eens ontzettend aantrekkelijk geprijsd en ideaal om te gebruiken als zitverhoger. Deze autostoel zet je vast door middel van de gordel. Deze haal je aan de achterzijde van de zitting, waarna je de gordel vast kan klikken. Doordat je de gordel gebruikt om het stoeltje vast te zetten, beschikt het autozitje zelf ook over gordels. Bij Isofix stoeltjes is dit vaak niet het geval en wordt de autogordel gebruikt als riem. Gelukkig is daar bij deze Lionelo autostoel goed over nagedacht.

De beste autostoel groep 2 Isofix en gordel

Als jullie bijvoorbeeld twee auto’s hebben, dan kan het wel eens voorkomen dat de ene auto wel een Isofix aansluiting heeft, maar de ander niet. Om die reden kan het handig zijn om te kiezen voor een autostoel groep 2 Isofix en gordel. Dit type autostoeltje kan je dus vastzetten met zowel een Isofix aansluiting als met de driepuntsgordel in de auto. Als je op zoek bent naar de beste autostoel groep 2/e met Isofix en gordel, dan raden wij de Maxi-Cosi Rodi XP Fix aan. Deze Maxi Cosi autostoel beschikt zowel over een Isofix aansluiting als een de optie om de stoel vast te zetten met de gordel.