De beste autostoeltjes!

o.a. Maxi-Cosi, Nuna & Cybex

Handige tips & weetjes over autostoeltjes

De beste autostoeltjes

x

De beste autostoel groep 0 / 0+

De autostoeltjes van groep 0  0+ zijn bedoeld voor de allerkleinsten. Als richtlijn moet je je baby tot 15 maanden in een kinderautostoeltje uit deze groep vervoeren. Tot deze leeftijd is het ook verplicht om je kind achteruit te vervoeren, aangezien deze dan beter beschermd is in het geval van een ongeluk. Kinderen tot 13 kilo en tot 83 centimeter passen in deze stoeltjes. Het kan dus zijn dat je het stoeltje ook nog kunt gebruiken als je kind ouder is dan 15 maanden. Vanaf dat moment mag je je kindje wel voorwaarts vervoeren.

De beste autostoel groep 1

Waar je bij autostoel groep 0 waarschijnlijk gebruik hebt gemaakt van een typische Maxi cosi autostoel, is de autostoel groep 1 het eerste stoeltje waar je kindje echt rechtop in zit. Voor peuters vanaf 15 maanden, zijn de stoeltjes uit groep 1 dan ook het meest geschikt. Kinderen tussen de 60 en 105 centimeter die tussen de 9 en 18 kilo wegen passen perfect in deze stoeltjes. De stoeltjes uit deze categorie hebben altijd een voorwaartse rijrichting.

De beste autostoel groep 2 / 3

De iets oudere kinderen hoeven niet meer in een volledig kinderautostoeltje te zitten, maar hebben alleen nog maar een verhoging nodig in de vorm van een kinderzitje. De kinderen uit deze categorie zijn namelijk al wat groter en sterker en kunnen prima zelfstandig rechtop zitten. Deze kinderen zijn tussen de 105 en 135 centimeter groot en wegen tussen de 15 en 36 kilo. De leeftijden van de kinderen kunnen erg uit elkaar liggen, namelijk tussen de 3 en 12 jaar, puur afhankelijk van hun lengte en gewicht.

De beste autostoel groep 1 2 3

Als je op zoek bent naar een autostoeltje dat langer mee gaat, kan je het beste kijken naar autostoel groep 1 2 3. Deze autostoeltjes kan je namelijk gebruiken voor kinderen tussen de 9 en 36kg. Je kan dit deze autostoel dan ook gebruiken vanaf dat je kindje ongeveer 9 maanden oud is. Deze autostoeltjes beschikken vaak over verstelbare onderdelen, zoals de rugleuning. Doordat je deze kan verstellen, gaat het autostoeltje ook langer mee. 

BESTE AANKOOP

x

x

x

x

BESTE AANBOD BIJ:

Waar moet je op letten bij het kopen van een autostoeltje?

De lengte van je kind

Autostoeltjes zijn er in alle soorten en maten. Deze zijn opgedeeld in verschillende groepen. Voor de allerkleinsten volstaan maxi-cosi’s. Sterker nog: tot 15 maanden is het zelfs verplicht je kind achterste voren in een maxi-cosi te vervoeren. Deze babystoeltjes behoren tot de groep 0+. Daarna kun je overstappen op een autostoeltje. De autostoeltjes voor kinderen van 60 tot 105 cm en tot 18 kg zitten in stoeltjes van groep 1 en rijden met de rijrichting mee. De stoeltjes van groep 2 zijn bedoeld voor kinderen van 15 tot 36 kilo. In dit geval wordt vaak alleen nog maar gebruik gemaakt van een zittingverhoger. Voor kinderen tussen de 22 en 36 kg is ook alleen nog maar een zittingverhoger nodig. Deze kinderen hebben een stoeltje uit groep 3 nodig.

Handige tips & weetjes over autostoeltjes

beste maxi cosi autostoel top 3

Beste Maxi Cosi autostoel

Als je een autostoel gaat uitzoeken, zal je al snel tegen de Maxi Cosi autostoeltjes aanlopen. Het i…