Beste draaibare autostoel

Bij de aankoop van een autostoel kan je er voor kiezen een draaibare of vaste autostoel te kopen. Een autostoel is draaibaar, als je deze 90 of 360 graden rond kan draaien, zodat het gemakkelijker wordt om het kind in de autostoel te zetten. Draaibare autostoeltjes zijn er voornamelijk in groep 0/0+ (baby Maxi Cosi stoeltje) en groep 1 (het eerste stoeltje is na de Maxi Cosi). Ook in groep 1/2/3 zijn draaibare autostoeltjes te vinden. In groep 2/3 zijn amper autostoeltjes te vinden die draaien, doordat dit meer een zitverhoger is dan een stevige autostoel.

Hieronder kan je de beste draaibare autostoeltjes vinden.

  1. Beste draaibare autostoel groep 0 / 0+
  2. Beste draaibare autostoel groep 1
  3. Beste draaibare autostoel groep 1/2/3

Beste draaibare autostoel groep 0 (baby)

Autostoel groep 1 gebruik je na de Maxi Cosi vanaf ongeveer 12 tot 15 maanden, totdat je kind 4 jaar oud is. Ook al is je kind in deze leeftijdscategorie nog niet erg groot, kan je kind toch al snel 15kg wegen. Het is dan ook fijn om je kind eenvoudig in de auto vast te zetten, zonder dat je daarvoor zelf in de auto moet hangen. Hieronder kan je de beste draaibare autostoel groep 1 vinden.

cybex cloud z draaibare autostoel

1. Cybex Cloud Z

De Cybex Cloud Z is te gebruiken vanaf de geboorte tot 13kg. Deze Cybex autostoel kan je vastzetten door middel van de Isofix connectors. Als je de Cybex vast zet met de zogenaamde Cybex Z Base, kan deze autostoel 90 graden draaien richting de deuropening. Verder beschikt het Cybex stoeltje over 11 verschillende standen en een handige ligstand. De ligstand van deze autostoel is erg vlak, wat natuurlijk enorm comfortabel is voor het kind. De Cybex Cloud Z bevat daarnaast uitneembare verklein kussens voor de allerkleinsten.

De Cybex Z base is zowel te gebruiken voor de Cloud Z and de Cybex Sirona Z autostoel. Dit betekent dus dat je 2 opeenvolgende stoeltjes kan gebruiken op dezelfde base. Ook bij de Cybex Sirona Z is het autostoeltje dan te draaien.

Bekijk alle specificaties

maxi cosi pebble 360 draaibare autostoel

2. Maxi-Cosi Pebble 360

De Maxi Cosi Pebble 360 is het eerste baby autostoeltje van Maxi Cosi dat draaibaar is. Deze draaibare autostoel Maxi Cosi is te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 12 tot 15 maanden en je vervoert je kind dan in die periode ook altijd achterwaarts.

Deze Maxi Cosi autostoel is draaibaar door de FamilyFix 360 base. Dit onderstel dien je er los bij te kopen en het autostoeltje is dan ook niet draaibaar zonder base. Ook deze base maak je vast met Isofix en zorgt voor extra veiligheid. Het grote voordeel van deze FamilyFix is dat ook de opvolgstoel, de Maxi Cosi Pearl 360 te gebruiken is op dezelfde base. De draaifunctie gebruik je eenvoudig door de grijze knop aan de kant van de deuropening naar je toe te trekken. Hierna kan je het stoeltje soepel naar de deuropening draaien.

Bekijk alle specificaties

britax romer baby safe draaibare autostoel

3. Britax Römer Baby-Safe

De Britax Romer Baby Safe autostoel is te gebruiken vanaf de geboorte tot 15 maanden. Deze Romer autostoel heeft een goed ergonomisch design, waar je kind comfortabel zit. Ook is de ligstand goed vlak, ideaal voor een middagslaapje. De autostoel beschikt over een zitverkleiner voor pasgeborene en een 5-puntsgordel voor goede veiligheid.

Bij gebruik van de Flex Base, kan je het autostoeltje naar de deuropening draaien. De Flex Base installeer je eenvoudig door middel van Isofix en voldoet daarmee aan de i-Size norm. De Britax Romer Flex Base kan je ook gebruiken voor het opvolgstoeltje, namelijk de Britax Romer Dualfix. Ook met de Dualfix, kan je het autostoeltje draaien naar de deuropening om zo het kind gemakkelijk in het stoeltje te tillen en de gordels stevig vast te maken.

Bekijk alle specificaties

Beste draaibare autostoel groep 1 (peuter)

Autostoel groep 1 gebruik je na de Maxi Cosi vanaf ongeveer 12 tot 15 maanden, totdat je kind 4 jaar oud is. Ook al is je kind in deze leeftijdscategorie nog niet erg groot, kan je kind toch al snel 15kg wegen. Het is dan ook fijn om je kind eenvoudig in de auto vast te zetten, zonder dat je daarvoor zelf in de auto moet hangen. Hieronder kan je de beste draaibare autostoel groep 1 vinden.

joie i spin 360

1. Joie I-Spin E 360

De Joie I Spin 360 is zoals de naam al aangeeft, een 360 graden draaiende autostoel. Deze autostoel kan je gebruiken vanaf 3 maanden tot ongeveer 4 jaar oud. Door de 360 graden functie, kan je het autostoeltje zowel vooruit als achteruit gebruiken, waar je in de eerste 15 maanden verplicht bent om je kind achteruit kijkend te vervoeren. Doordat je de autostoel 360 kan draaien, kan je de stoel ook eenvoudig richting de opening van het autoportier draaien.

De Joie I Spin E 360 heeft 6 verschillende zit- en hoofdsteun standen, zodat het autostoeltje meegroeit met jouw kind. De autostoel zet je eenvoudig vast met Isofix en voldoet dan ook aan de i-Size normering.

Bekijk alle specificaties

maxi cosi axiss autostoel

2. Maxi Cosi Axiss

De Maxi Cosi Axiss is één van de best beoordeelde autostoeltjes van het moment. Het is dan ook niet zo gek dat enorm veel ouders dit stoeltje kopen. De Axiss kan je gebruiken vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 jaar oud en zet je eenvoudig vast met de gordel. Aan de achterzijde van het stoeltje kan een extra gordelspanner vinden, zodat het autozitje altijd strak tegen de achterbank aan zit.

De Maxi Cosi Axiss kan je 90 graden draaien door middel van de grijze knop in te drukken. Na het indrukken, draai je het autostoeltje gemakkelijk richting de deuropening, om je kind zorgvuldig vast te kunnen zetten. Door de eenvoud is dit echt een aan te raden autostoeltje.

Bekijk alle specificaties

BESTE AANBOD BIJ:

cybex sirona draaibare autostoel

3. Cybex Sirona SX2 i-Size

De Cybex Sirona SX2 is een 360 graden autostoel, wat betekent dat je het autostoeltje 360 graden rond kan draaien en zowel voorwaarts als achterwaarts kan gebruiken. Je kindje kan dan ook al vanaf 3 maanden in deze autostoel zitten tot een jaar of 4. Deze autostoel wordt geleverd met de base, welke je gemakkelijk vast zet door middel van Isofix.

De Cybex Sirona hoofdsteun is te verstellen in 12 verschillende standen, zodat jullie kind door de jaren heen altijd comfortabel in de stoel blijft zitten. Daarnaast kan je de autostoel in 5 standen kantelen waaronder een ligstand.

Bekijk alle specificaties

BESTE AANBOD BIJ:

Beste draaibare autostoel groep 1 / 2 / 3

Een autostoeltje in de groep 1 2 3 is te gebruiken vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud. Het voordeel van deze groep, is dat je maar 1 autostoeltje hoeft te kopen na het Maxi Cosi ligstoeltje. Om die reden is het dus extra belangrijk, om een autostoeltje te kopen die voorzien is van alle gemakken en een draai functie hoort daar absoluut bij.

x adventure quickfix draaibare autostoel

1. X Adventure Quickfix

De X Adventure Quickfix is te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 12 jaar oud. Deze X Adventure autostoel is een 360 graden autostoel, wat betekent dat je de stoel eerst achterwaarts en daarna voorwaarts zult gebruiken. Het is goed om te vermelden, dat deze autostoel enkel te draaien in de eerste periode in achterwaartse rijrichting. Zodra je de stoel in voorwaartse rijrichting gaat gebruiken, is het autostoeltje niet meer draaibaar.

Toch wilde we deze autostoel opnemen, omdat het een erg goed autostoeltje is. De X Adventure Quickfix heeft namelijk een 5-puntsgordel, bevestiging met Isofix en Top tether en 4 verschillende zit- en ligposities.

Bekijk alle specificaties

BESTE AANBOD BIJ:

baninni monza draaibare autostoel

2. Baninni Monza 360

De Baninni Monza 360 is een 360 graden draaibaar autostoeltje, welke je kan gebruiken vanaf de geboorte tot 12 jaar oud. Het autostoeltje beschikt over een 5-punts veiligheidsgordel en bevestiging je door middel van een Isofix en Top tether bevestiging. Het Baninni autostoeltje is in meerdere standen te verstellen, inclusief een handige slaapstand. Voor de allerkleinsten kan je de handige zitverkleiner gebruiken. Deze kan je er later altijd weer uit halen, als je kind eenmaal groter wordt.

Bekijk alle specificaties

BESTE AANBOD BIJ:

kidsriver elin draaibare autostoel

3. Kidsriver Elin

De Kidsriver Elin is te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 12 jaar oud. Ook deze Kidsriver autostoel is een 360 graden draaibaar autostoeltje. Dit betekent dus dat je eerst de stoel in achterwaartse rijrichting gebruikt en daarna de stoel omdraait, om deze vooruit te gebruiken. De Kidsriver Elin biedt goede veiligheid dankzij de Isofix en Top tether bevestiging. Je kan deze autostoel ook vast maken met de 3-puntsgordel, wat handig is als je auto niet over Isofix beschikt.

Dit autostoeltje is ergonomisch gevormd en beschikt over een uitneembare zitverkleiner. De hoofdsteun is te verstellen in 7 posities en alles samen zorgt voor een comfortabel en veilig stoeltje.

Bekijk alle specificaties

BESTE AANBOD BIJ:

Draaibare autostoel of niet?

Als je twijfelt over een draaibare autostoel, hopen wij deze twijfel weg te kunnen nemen. Een autostoeltje dat draait is namelijk een stuk comfortabeler dan een autostoel zonder draaifunctie. Dan bedoelen we specifiek voor de ouders en niet direct het kindje. De draaifunctie heeft geen direct voordeel voor het kind, maar maakt het leven van een ouder een stuk aangenamen. Je hoeft namelijk niet meer in de auto te hangen of te leunen om jullie kind in de autostoel te krijgen. Ook is het soms lastig om de 5-puntsgordel vast te maken. Door het stoeltje 90 graden te draaien, kan je deze goed en zorgvuldig vast maken. Vanuit ons perspectief is een 90 graden draaistoel dan ook meer dan voldoende. Een 360 graden draaistoel biedt geen extra’s tegenover het 90 graden stoeltje. Wel is het zo dat 360 graden stoeltjes vaak speciaal zijn ontwikkeld voor langer gebruik van 0 tot 12 jaar.

Wat is de beste draaibare autostoel?

Op basis van ons eigen onderzoek en verschillende test, kunnen we concluderen dat de volgende autostoeltjes de beste draaire autostoel is zijn categorie.

Baby (0-15 maanden): Cybex Cloud Z

Peuter (9 maanden tot 4 jaar): Joie I-Spin E 360

Alle leeftijden (9  maanden tot 12 jaar):  X Adventure Quickfix

Alles wat je moet weten over draaibare autostoeltjes

Waarom is een draaibare autostoel handig?

Een draaibare autostoel is vooral handig als je kind wat groter wordt. Met een draaibare autostoel hoef je niet meer helemaal in de auto te leunen, om je kind in of uit het autostoeltje te halen. Ook is het prettig wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je rug, je niet in een lastige positie hoeft te komen om je kind uit de auto te halen.

Wat voor soort draaibare autostoeltjes zijn er?

Als je op zoek bent naar een draaibare autostoel, dan heb je 2 keuzes: een 90 graden of 360 graden draaibare autostoel. De graden geven aan hoe ver het stoeltje kan draaien.

De meeste autostoeltjes kan je twee kanten op draaien, zodat je niet afhankelijk bent van welke kant je het autostoeltje in de auto plaatst. Een 90 graden autostoel kan van de voorzijde naar de deuropening draaien. Het voordeel hiervan, is dat je eenvoudig je kind uit de auto kan halen. Ook is het makkelijker voor je kind, om zelf in het stoeltje te klimmen. Een 360 graden autostoel is vaak een combinatie stoel. De stoel kan 360 graden draaien, zodat je de eerste periode de stoel in achterwaartse rijrichting kan gebruiken, waarna je de stoel 180 graden kan draaien, om de stoel in voorwaartse rijrichting te gebruiken.

Wat is een 90 graden draaibare autostoel?

Een 90 graden draaibare autostoel, is een autostoeltje die je kan draaien van de voorzijde naar de deuropening. De meeste autostoeltjes kan je zowel naar links en rechts 90 graden draaien. Het voordeel van een 90 graden draaibare autostoel, is dat je niet in de auto hoeft te hangen om je kind in of uit het autozitje te halen. Daarnaast kan je ook gemakkelijker de gordels vast maken, zodat je zeker weet dat je kind goed in de autostoel zit.

Wat is een 360 graden draaibare autostoel?

Een 360 graden draaibare autostoel kan je zowel in voorwaartse als achterwaartse rijrichting gebruiken. In Nederland ben je verplicht je kind tot 15 maanden in achterwaartse rijrichting te vervoeren. Dit betekent dus dat je kind met het gezicht richting de achterbank zit. Na 15 maanden, mag je kind vooruit kijken en kan je het stoeltje dus 180 graden omdraaien. Het voordeel van een 360 graden draaibare autostoel, is dus de duur dat deze mee gaat. Je kan dan ook kiezen voor een autostoel uit groep 1/2/3 met draai functie, zodat je stoeltje langer mee gaat.