...

De beste autostoeltjes!

o.a. Maxi-Cosi, Nuna & Cybex

Handige tips & weetjes over autostoeltjes

Beste Maxi Cosi autostoel

Als je een autostoel gaat uitzoeken, zal je al snel tegen de Maxi Cosi autostoeltjes aanlopen. Het is dan ook niet zo gek dat Maxi Cosi één van de meest gebruikte autozitjes in Nederland is. Je zult  het misschien niet meteen verwachten, maar Maxi Cosi is een puur Hollands merk. Toen de Maxi Cosi stoeltjes in 1984 voor het eerst werden ontwikkeld, moesten er zelfs nieuwe verkeersregels worden geschreven, omdat het autostoeltje totaal nieuw was in Nederland. Om deze reden is Maxi Cosi zelfs zó bekend, dat we autostoel groep 0 (het babyzitje) synoniem hebben gemaakt aan het merk. 

Met al die opties is het niet altijd even makkelijk om de beste Maxi Cosi autostoel uit te zoeken. In dit overzicht vind je het beste Maxi Cosi autostoeltje per groep, zodat je zeker weet dat je voor de beste optie kiest. 

Beste Maxi Cosi autostoel groep 0+

De autostoel in groep 0, is het eerste autostoeltje welke je zult gaan gebruiken. Deze autostoel kan je direct na de geboorte gebruiken en kan je eenvoudig in de auto of op de kinderwagen klikken. Onze grote favoriet in deze groep is de Maxi Cosi Pebble autostoel

Beste Maxi Cosi autostoel groep 1

Als je kind eenmaal wat groter is en uit het eerste autostoeltje begint te groeien, kan je overstappen op de autostoel groep 1. Dit type autostoeltje kan je gebruiken als je kind 12 maanden oud is, totdat je kind ongeveer 4 jaar oud is. in deze categorie zijn wij een grote voorstander van de Maxi Cosi Axiss en deze gebruiken wij zelf ook voor ons zoontje Luke. Het grote voordeel aan de Axiss, is dat je deze kan draaien naar de deuropening.

Beste Maxi Cosi autostoel groep 2/3

Autostoel groep 2/3 kan je gaan gebruiken vanaf ongeveer 3,5 jaar oud. Deze autostoel gaat enorm lang mee en kan je gebruiken tot het 12e levensjaar van je kind. Je kan dit type autostoeltje dan ook zien als een autostoeltje en zitverhoger in 1.

Beste Maxi Cosi autostoel groep 1/2/3

Het kan slim zijn om alvast vooruit te denken. Een autostoel groep 1/2/3 kan daar een goede overweging in zijn. Deze autostoel kan je namelijk gebruiken vanaf 12 maanden tot 12 jaar. Deze Maxi Cosi 1/2/3 autostoel kan je dus een hele poos gebruiken, wat er dus op neer komt dat je niet telkens een ander en nieuw autostoeltje hoeft te kopen. In dit geval kan je kiezen tussen de Titan Pro of de Titan+ autostoel.

Maxi Cosi Titan Pro

Hierom kiezen de meeste ouders voor een Maxi Cosi autostoeltje

Het Maxi Cosi autostoeltje is niet voor niets zo’n veel verkocht stoeltje. Ouders kiezen dan ook vaak voor dit merk tegenover andere merken zoals Cybex of Joie. Om deze drie redenen wordt het Maxicosi autostoeltje veel verkocht:

  1. Te gebruiken op kinderwagens van Maxi Cosi of andere merken. Als je op pad gaat is het enorm handig om je autostoeltje op het onderstel van de kinderwagen te kunnen klikken. Dit kan direct als je kinderwagen ook van Maxi Cosi is, of indirect door middel van zogenaamde ‘adapters’ als je kinderwagen van een ander merk is. 
  2. Erg veilig dankzij de goede bescherming. Deze autostoeltjes zijn zo ontworpen dat de impact bij een aanrijding zo goed mogelijk wordt geabsorbeerd en je kind zo veel mogelijk beschermd blijft. Dit kan je ook merken aan het gewicht van de stoeltjes, want die zijn vaak iets zwaarder. Het zwaardere gewicht zit dan vooral in extra bescherming. 
  3. Sterke prijs-kwaliteitverhouding. Deze autostoeltjes zijn in de prijs-kwaliteit verhouding erg aantrekkelijk geprijsd. De autostoeltjes zijn van een enorm goede kwaliteit en comfort, maar daarentegen niet te duur geprijsd. Ook dit is dan ook vaak een reden waarom ouders voor deze autostoeltjes kiezen. 

Het is ook goed om te vermelden dat de autostoeltjes van Maxi Cosi ook voor komen in de toplijstjes van zowel de Consumentenbond als de ANWB. Beide instanties hebben verschillende tests uitgevoerd op zowel veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Je kan dus concluderen dat je bij een autostoeltje van Maxicosi een gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar autostoeltje voor je kind aanschaft. 

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.