Cybex Cloud Z autostoel review

In deze review kijken we naar de Cybex Cloud Z autostoel. Cybex staat bekend om de prachtige autostoeltjes. Waar de autostoeltjes van Maxi Cosi er wat meer recht toe recht aan uit zien, zijn de Cybex autostoeltjes vaak een stuk stijlvoller. Naast het prachtige design, zijn het ook nog eens hele handige autostoeltjes. Het is dan ook niet zo gek dat zowel de Consumentenbond als de ANWB de Cybex Cloud Z goed beoordelen. De Cybex Cloud zet is te gebruiken tot je kind ongeveer 13kg is. Deze autostoel valt dus in autostoel groep 0 en is het eerste autostoeltje wat je vanaf de geboorte gebruikt.

De Cybex Cloud Z is 180 graden draaibaar met de handige “Base Cloud Z”

Het grote voordeel van een autostoeltje dat draaibaar is, is het gemak waarmee je een kindje uit de auto kan halen. Vooraf denk je hier wellicht niet over na, maar doordat je de autostoel naar de deuropening kan draaien zet of haal je jullie kindje veel gemakkelijk in of uit het autostoeltje. De Cybex Z Cloud autostoel is enkel draaibaar als je ook de bijbehorende ‘base’ erbij aanschaft. De zogenaamde ‘Baze Z One‘ of Base Cloud Z’ zet je eenvoudig vast doormiddel van een Isofix bevestiging. Hier klik je het autostoeltje op vast, waardoor je nu over een draaibaar autostoeltje beschikt. Gelukkig kan je deze base ook gebruiken voor het opvolgstoeltje van Cybex, namelijk de Cybex Sirona Z. Zo hoef je dus maar 1 base aan te schaffen en gebruik je tot je kind ongeveer 4 jaar oud.

De Cybex Cloud Z komt zeer goed uit de test op veiligheid

Als het gaat om mogelijke frontale botsingen, scoort de Cybex Cloud Z erg goed. Maar vooral bij zijwaartse botsingen, scoort het autostoeltje uitermate goed. Dit komt door het zogenaamde Linear Side Protection Systeem (LSP). De LSP verkleint de ruimte tussen de autostoel en de deur, waardoor klappen beter worden geabsorbeerd. De ANWB is ook erg te spreken over de stevigheid van het stoeltje in de base. Het stoeltje beweegt weinig en dus veiliger.

De ANWB én de Consumentenbond zijn ook fan van de Cybex Z Cloud

Als het om autostoeltjes gaat, zijn de ANWB en Consumentenbond altijd een goede referentie. Zowel de ANBW als de Consumentenbond zijn te spreken over de Cybex Cloud autostoel. De Cybex autostoel scoort vooral goed als het gaat om veiligheid, zoals we ook eerder op beschreven. De bescherming van het autostoeltje is optimaal te noemen. Het enige minpuntje is dat de hoes wat lastig van het autostoeltje te verwijderen is. Je kan de hoes van de Cybex Cloud Z wassen, maar het loshalen van de hoes vergt wat geduld.

De belangrijkste feiten over de Cybex Cloud op een rijtje

Autostoel groep 0: te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 1.5 jaar oud.
Met de Base Z extra veilig vast te zetten door middel van Isofix.
180 graden draaibaar met de Base Z.
Zowel een zit als ligpositie.

De Cybex Cloud Z autostoel is een top aankoop

Door de enorm aantrekkelijke prijs, zitcomfort en de kwaliteit, haal je met de Maxi Cosi Tobi echt goed autostoeltje in huis. De bevestiging kan wat eenvoudiger, maar zeker als je de autostoel veelal in 1 auto en op 1 plek laat zitten, is dit echt een klein puntje van kritiek.

Kan je de Cybex Cloud Z wassen?

De Maxi Cosi Tobi bevestig je met de autogordel. Dit doe je door de gordel om het autostoeltje heen te slaan, de gordelriem te laten lopen via de clips en de stoel vast te zetten, door de gordel strak aan te trekken.

Wat is het verschil tussen de Cybex Cloud Z en Cybex Cloud Z Plus?

Er zit weinig verschil tussen de Cloud Z en Cloud Z Plus. Het grootste verschil is de stof. Deze is bij de Plus slijtvaster.

Wat is het verschil tussen de Cybex Cloud Q en Cybex Cloud Z?

De Cloud Q is de voorganger van de Cloud Z. Het grootste verschil zit in het gewicht van de autostoel. De Cloud Z is namelijk 15% lichter.

Kan je de Cybex Cloud Z in het vliegtuig meenemen?

Afhankelijk van de vliegmaatschappij, mag je de Cybex Cloud Z meenemen in het vliegtuig. Check vooraf altijd de voorwaarden en afmetingen. Dit kan verschillen per airline.

Voor welke leeftijd is de Cybex Cloud Z autostoel?

De Cybex Cloud Z is te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 1.5 jaar oud.

Bekijk ook de volgende handige video over de Cybex Cloud Z autostoel