Doona autostoel review

In deze review gaan we dieper in op de Doona autostoel. De Doona is misschien wel één van de uniekste autostoeltjes op de markt. Deze autostoel is namelijk een autostoeltje en kinderwagen in 1. De Doona Maxi Cosi autostoel is te gebruiken tot je kind 13kg of tussen de 2 en 3 jaar oud is en valt in de categorie autostoeltjes groep 0. Het grote voordeel van de Doona autostoel is dat je niet meer een aparte kinderwagen of onderstel hoeft mee te nemen, maar dat deze vast zit aan het autostoeltje. Het is goed om te vermelden, dat we alsnog aanraden om een buggy of kinderwagen te kopen. Waar de Doona handig is voor korte uitstapjes, is het geen permanente vervangen voor de buggy of kinderwagen.

De Doona autostoel en kinderwagen in 1 neem je gemakkelijk overal mee naar toe

Zoals we in de inleiding van deze review al weg gaven, is de Doona autostoel zowel een kinderwagen als autostoel. Praktisch gezien betekent dit dat het onderstel met wielen vast zit aan het autostoeltje. Dit wordt ook wel een geïntegreerde kinderwagen genoemd. Je kan de Doona eigenlijk zien als een Maxi Cosi autostoeltje met een eigen onderstel. Het autostoeltje heeft dan ook een handige draagbeugel, zodat je het autostoeltje eenvoudig optilt en daarna het onderstel uit kan klappen.

Het uitklappen die je doormiddel van 1 knop aan de achterzijde van het autostoeltje in te drukken. Het onderstel klapt dan vanzelf uit en klikt vast, zodat je de autostoel als kinderwagen kan gebruiken. De draagbeugel waar we het eerder over hadden, is ook direct de duwstang van de kinderwagen. Deze kan je daar voren klikken en uitschuiven. Wel is het goed om erbij te vermelden dat deze kinderwagen wellicht wat laag en klein is voor de lange ouder. Ben je dus langer dan 1.90cm, dan zal zowel de kinderwagen als duwstang wat laag aanvoelen.

De Doona autostoel is te gebruiken met zowel een Isofix base of vast te maken met een gordelbevestiging. Voor de beste veiligheid raden wij altijd de Isofix base, maar ook bij deze Doona Maxi Cosi dien je de Doona Isofix base er los bij te kopen. Mocht je wel kiezen voor de Isofix base, dan klik je de autostoel gemakkelijk vast aan de base.

Waarom zijn ouders zo positief over de Doona Maxi Cosi?

Het zal je wellicht niet verbazen, maar de Doona Maxi Cosi krijgt bijna 5 van de 5 sterren. De voornaamste reden dat zowel ouders als de Consumentenbond enthousiast zijn over dit autostoeltje, is het gemak van deze autostoel. Doordat het onderstel vast zit aan het autostoeltje, hoef je geen apart onderstel meer mee te nemen. Zoals we al eerder vermeld hebben, is dat natuurlijk prettig.. maar je bespaart er ook nog eens ruimte mee in de auto. Waar je normaal gesproken vaak lompe en grote losse onderstellen mee moet nemen, hoef je daar hier dus niet meer om te denken.

Misschien nog wel een groter voordeel, is dat je jullie kindje uit de auto kan tillen en direct het onderstel kan uitklappen. De kans dat je kleintje dus lekker blijft slapen is een stuk groter met deze autostoel. Je hebt simpelweg minder handelingen nodig, waardoor de kans op een verstoord middagslaapje verminderd wordt.

De belangrijkste feiten van het Doona autostoeltje op een rijtje

Te gebruiken tot 13 kg, of wanneer je kind tussen de 2 en 3 jaar is.
Vast te zetten met zowel gordel of met Isofix base.
Vijfpuntsgordel voor extra veiligheid
De Doona autostoel weegt 7kg.

De conclusie is dat de Doona autostoel en buggy gemak brengt.

Op basis van onze Doona review, kunnen we toch wel concluderen dat dit een enorm handige uitvinding is. Ook al is het een vrij prijzige aankoop, het gemak wat je ervoor terug krijgt is erg fijn. Toch raden we aan wel een aparte buggy of kinderwagen erbij te kopen, die je waarschijnlijk meer zal gebruiken voor thuisgebruik.

Doona autostoel tot welke leeftijd te gebruiken?

De Doona autostoel en buggy kan je gebruiken tot je kind 13kg is. Dat betekent dus tot je kind ongeveer tussen de 2 en 3 jaar oud is.

Hoeveel weegt de Doona kinderwagen en autostoel?

Deze Doona kinderwagen en autostoel weegt 7kg.

Is de Doona Maxi Cosi in het vliegtuig toegestaan?

De Doona autostoel kan je ook meenemen in het vliegtuig.