Waarom is een draaibare autostoel handig?

Als ouder ben je natuurlijk opzoek naar de beste autostoel voor je kindje. Er is volop keus en elk stoeltje heeft wel weer iets speciaals. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, is het handig van tevoren goed na te denken over de verschillende autostoeltjes die er zijn en wat jouw wensen zijn. Heb je last van rugklachten of moeite om jouw kindje makkelijk uit de auto te halen? Overweeg dan eens een draaibare autostoel.

Een draaibare autostoel

Een baby of een peuter kun je nog wel redelijk makkelijk in een uit de kinderautostoel tillen, maar hoe groter en zwaarder je kindje wordt, hoe moeilijker dit gaat. Als je al rugklachten hebt, wordt het er hierdoor niet beter op en mocht je nog geen klachten hebben is het slechts een kwestie van tijd voordat deze ontstaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn autostoeltjes voortdurend in ontwikkeling en bestaan er tegenwoordig ook draaibare autostoelen. Dit autozitje kun je afhankelijk van het model 90 graden of 360 graden draaien. Dit maakt het mogelijk om de autostoel in de richting van de deur te draaien, waardoor je je kindje er eenvoudig in kunt zetten zonder zelf een enorme draaibeweging te maken. 

Wat is het verschil tussen een autostoel 90 graden en autostoel 360 graden?

Zoals hierboven al is benoemd, zijn er twee verschillende soorten draaistoelen: een van 90 graden en een van 360 graden. Het spreekt voor zich dat de autostoel 360 graden verder kan draaien dan die van 90 graden. Bovendien kun je hierbij zelf de rijrichting van je kind bepalen. Tot 15 maanden ben je verplicht je kindje achterste voren te laten rijden. Daarna mag je kindje met zijn gezichtje naar voren zitten. Het voordeel van een 360 graden autostoel is dus dat je deze ook nog kunt gebruiken als je je kindje na 15 maanden vooruit wilt laten kijken en hij of zij nog niet uit het autozitje is gegroeid. Dit wil niet zeggen dat een draaistoel van 90 graden niet voldoende is. Als je het voldoende vindt om een stoel naar de deur te kunnen draaien, is deze stoel ook prima. Bovendien is deze over het algemeen wat goedkoper.

Autostoel draaibaar voor alle leeftijden?

Jonge kinderen zijn vaak nog licht genoeg om ze uit hun stoeltje te tillen en wat oudere kinderen kunnen zelf makkelijker uit hun stoeltje stappen. Toch zijn er draaistoelen beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden en lengtes. Van draaibare stoelen in de vorm van Maxi-Cosi’s tot stoeltjes voor de grotere kinderen, met behulp van een draaistoel weet je zeker dat je je rug niet hoeft te bezeren door je kindje uit de auto te halen. Bovendien kunnen de wat oudere kinderen zelf al wat losser uit hun stoeltje komen, waardoor je ze nog makkelijker op kunt tillen. Profiteer dus van het ultieme gemak van deze stoeltjes. 

Hoe bevestig je een draaibare autostoel?

Net als ‘normale’ autostoelen, kun je een draaibare autostoel vastmaken met een autogordel of met Isofix. Bevestig je de stoel met een autogordel? Zorg er dan voor dat deze op de juiste manier is bevestigd en dat deze goed strak zit en niet gedraaid is. Wel moet je altijd de gordel losmaken om de stoel te kunnen draaien. Een draaibare autostoel kun je ook eenvoudig bevestigen aan de Isofix-punten die in de meeste auto’s aanwezig zijn. Als een autostoel draaibaar Isofix is bevestigd, kan de stoel in sommige gevallen ook worden gedraaid als deze nog bevestigd is. Maar als je autostoeltje aan een derde steunpunt is bevestigt en de stoel met de rijrichting mee plaatst, kan dat niet. Hoe je het beste een autostoeltje vast kan maken, lees in je in ons handige artikel: autostoel vastmaken.

Is een draaibare autostoel stevig?

Het is fijn dat je een draaibare stoel kunt dragen op het moment dat je je kind uit de auto wilt halen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het stoeltje gedurende het autoritje constant op een neer zwaait. Je wilt natuurlijk dat je kindje stevig zit. Gelukkig zijn de stoelen zo gemaakt dat deze wel stevig en stabiel blijven tijdens het rijden. Bovendien zitten deze door de gordel of Isofix zo goed vast dat het vaak niet eens mogelijk is om de stoel te draaien. Je kunt er dus op vertrouwen dat je met een draaibare autostoel veilig op pad kunt.

Wat is de prijsklasse van een draaibare autostoeltje?

Een draaibaar autostoeltje is er in alle soorten en maten. De prijsklasse loopt dan ook erg uiteen. Dit heeft onder andere te maken met de functies waar de stoel over bezit en de mate waarin de stoel kan draaien: 90 graden of 360 graden. Eenvoudige draaistoelen zijn meestal rond de 150 euro te verkrijgen, maar er zijn ook draaibare autostoelen van 600 euro en alles daar tussenin. Bepaal voor jezelf waar de autostoelen aan moeten doen. Dan hoef je je niet scheel te betalen aan allerlei functies die je toch niet gebruikt.  

Wat is de beste draaibare autostoel?

Iedereen wil natuurlijk de beste draaibare autostoel voor zijn of haar kind. Maar er is zoveel keuze. Het is verleidelijk om een stoel met alles erop en eraan te kopen, maar hier zit dan ook een prijskaartje aan. De beste en meest prijs vriendelijke optie is om te kiezen voor een 90 graden autostoeltje. De beste draaibare autostoel keuze is dan ook de Maxi-Cosi Axiss. Dit 90 graden autostoeltje is van alle gemakken voorzien en koop je al voor rond de 150 euro. Het voordeel van deze autostoel is de stevige achterkant, zodat je het autostoeltje veilig vast kan maken en het een stevig zitje voor je kleintje is.

beste draaibare autostoel

Maxi-Cosi Axiss 90 graden autostoeltje

Bestel nu snel de beste draaibare autostoel, de Maxi Cosi Axiss!