Dit vinden wij van de Hema autostoel

Als je een autostoel gaat kopen, heb je de keuze uit vele autostoel merken. Naast bekende merken zoals Maxi Cosi, kan je ook kiezen voor een Hema autostoel. Nu is de Hema wellicht niet de eerste winkel die bij je op komt, als je een autostoeltje voor je kind of kleinkind zoekt. Toch zijn de Hema autostoeltjes verassend populair!

De Hema autostoelen zijn er voor peuters, kleuters en grotere kinderen

Bij de Hema heb je de keuze uit een aantal soorten autostoeltjes. Zo kan je kiezen tussen een autostoeltje van:

  1. 9 tot 36kg (doorgroei): Dit autostoeltje is te koop met en zonder Isofix bevestiging. Onze voorkeur gaat uit naar het stoeltje met Isofix bevestiging, omdat dit simpelweg een betere veiligheid voor je kind geeft.
  2. 9 tot 25kg: Bij de autostoel van 9 tot 25kg staat op de website van de Hema vermeld “0 tot 25kg”. Dit is niet correct, want je bent in Nederland verplicht je kind tot 1 jaar achterwaarts te vervoeren in het typische ‘Maxi Cosi’ autostoeltje uit autostoel groep 0.
  3. 15-36kg (junior):

Ook kan je bij de Hema een zitverhoger kopen. Dit is een typische standaard stoelverhoger, die je gebruikt als je kind wat groter is. Die van de Hema voelt goed stevig aan en er valt eigenlijk weinig over te zeggen. Deze zitverhoger van rond de 30 euro is dan ook een prima aankoop als je geen autostoeltje meer wilt gebruiken.

De ANWB is minder te spreken over de stoeltjes van de Hema, maar heeft de ANWB ook gelijk?

De ANWB heeft een aantal jaren de Hema doorgroei autostoel getest, maar de testresultaten waren niet al te positief. Vooral de ondersteuning van het kind en de veiligheid bij frontale botsingen was niet optimaal. Als je verder gaat onderzoeken op online fora, is dit een belangrijk punt van aandacht. Veel ouders knappen op deze feedback af, maar is dit wel helemaal eerlijk? Het autostoeltje is namelijk getest in 2016 en dat is al een hele poos geleden.

Het ziet er naar uit dat Hema deze feedback ten harte heeft genomen en de autostoel dan ook heeft aangepast. Als we kijken naar het huidige aanbod autostoeltjes, dan zijn er duidelijke verbeteringen te zien. Zo beschikken sommige van de autostoeltjes over een verstevigde base én Isofix. Dit was niet het geval bij het stoeltje dat getest is. Mocht je dus voor een Hema autostoel kiezen, is het aan te raden om voor de Isofix variant te kiezen.

Deze alternatieven heb je voor de autostoeltjes van de Hema

De Hema is absoluut niet de enige winkel waar je voor een goede prijs een goed autostoeltje kunt kopen. Ook de Prenatal heeft bijvoorbeeld prima budget autostoeltjes. Ook kan je kiezen voor een aantal andere merken, die je bijvoorbeeld ook op Bol.com kunt vinden zoals Lionelo of Kidsriver. Uiteindelijk lijken deze autostoeltjes vrij veel op elkaar, qua functionaliteiten, comfort en prijs.

Onze conclusie over de Hema autostoel heeft twee kanten

hema autostoel afbeelding 1

Over het algemeen zijn wij positief gestemd over de autostoeltjes van de Hema. Het is een goed alternatief voor de vaak duurdere merken. Toch is het autozitje van de Hema niet de autostoel die wij zelf zouden kopen voor “dagelijks” (of frequent) gebruik. De grootste reden hiervoor is het comfort van het autostoeltje. Het zitje voelt hard aan en is daarom niet super comfortabel voor het kind. Daarentegen zijn de autostoeltjes absoluut verbeterd in de afgelopen jaren door versteviging en Isofix bevestiging. Onze conclusie is dan ook dat de Hema autostoel het perfecte autostoeltje is voor bijvoorbeeld opa en oma, of voor een tweede auto. Bij weinig en kort gebruik is dit een ideaal autostoeltje.