maxi cosi autostoel logo

De beste Maxi Cosi autostoel

Als je een autostoel gaat uitzoeken, zal je al snel tegen de Maxi Cosi autostoel aanlopen. Het is dan ook niet zo gek dat Maxi Cosi één van de meest gebruikte autostoel merken van Nederland is. Je zult  het misschien niet meteen verwachten, maar Maxi Cosi is een puur Hollands merk. Toen de Maxi Cosi stoeltjes in 1984 voor het eerst werden ontwikkeld, moesten er zelfs nieuwe verkeersregels worden geschreven, omdat het autostoeltje totaal nieuw was in Nederland. Om deze reden is Maxi Cosi zelfs zó bekend, dat we autostoel groep 0 (het babyzitje) synoniem hebben gemaakt aan het merk. 

De beste Maxi Cosi autostoel groep 0

De autostoel in groep 0, is het eerste autostoeltje welke je zult gaan gebruiken. Deze autostoel kan je direct na de geboorte gebruiken en kan je eenvoudig in de auto of op de kinderwagen klikken. Onze grote favoriet in deze groep is de Maxi Cosi Pebble autostoel

De beste Maxi Cosi autostoel groep 1

Een autostoeltje in groep 1 gebruik je vanaf ongeveer 12 tot 15 maanden, totdat je kind 4 jaar oud is. Dit is een lange poos, dus verstandig om een goed autostoeltje uit te zoeken. Ook in deze groep is Maxicosi goed vertegenwoordigd, want de Axiss en Priori zijn zeer goede en sterke stoeltjes.

De beste Maxi Cosi autostoel groep 2/3

Autostoel groep 2/3 kan je gaan gebruiken vanaf ongeveer 3,5 jaar oud. Deze autostoel gaat enorm lang mee en kan je gebruiken tot het 12e levensjaar van je kind. Je kan dit type autostoeltje dan ook zien als een autostoeltje en zitverhoger in 1. De Rodifix staat bijvoorbeeld ook bekend als smallere autostoel in combinatie met andere Maxi Cosi autostoeltjes.

De beste Maxi Cosi autostoel groep 1/2/3

Het kan slim zijn om alvast vooruit te denken. Een autostoel groep 1/2/3 kan daar een goede overweging in zijn. Deze autostoel kan je namelijk gebruiken vanaf 12 maanden tot 12 jaar. Deze Maxi Cosi 1/2/3 autostoel kan je dus een hele poos gebruiken, wat er dus op neer komt dat je niet telkens een ander en nieuw autostoeltje hoeft te kopen. In dit geval kan je kiezen tussen de Titan Pro of de Titan+ autostoel.

maxi cosi autostoel afbeelding 1

Een Maxi-Cosi autostoel werkt ideaal met een ‘base’.

Als je een Isofix autostoel wilt gaan gebruiken, dan heb je meestal ook een zogenaamde ‘base’ nodig. Ook bij de Maxi Cosi autostoeltjes met Isofix is dit vaak nodig. Zo kan je bij Maxi Cosi bijvoorbeeld de FamilyFix base kopen, die ook verkrijgbaar is in een 360 graden versie. We hebben hiervoor ook een handig artikel geschreven, zodat je ook gemakkelijk de beste Isofix base bij de autostoel naar voorkeur kan uitzoeken.

Hierom kiezen de meeste ouders voor een Maxi Cosi autostoeltje

Het Maxi Cosi autostoeltje is niet voor niets zo’n veel verkocht stoeltje. Ouders kiezen dan ook vaak voor dit merk tegenover andere merken zoals Cybex of Joie. Om deze drie redenen wordt het Maxicosi autostoeltje veel verkocht:

  1. Te gebruiken op kinderwagens van Maxi Cosi of andere merken. Als je op pad gaat is het enorm handig om je autostoeltje op het onderstel van de kinderwagen te kunnen klikken. Dit kan direct als je kinderwagen ook van Maxi Cosi is, of indirect door middel van zogenaamde ‘adapters’ als je kinderwagen van een ander merk is. 
  2. Erg veilig dankzij de goede bescherming. Deze autostoeltjes zijn zo ontworpen dat de impact bij een aanrijding zo goed mogelijk wordt geabsorbeerd en je kind zo veel mogelijk beschermd blijft. Dit kan je ook merken aan het gewicht van de stoeltjes, want die zijn vaak iets zwaarder. Het zwaardere gewicht zit dan vooral in extra bescherming. 
  3. Sterke prijs-kwaliteitverhouding. Deze autostoeltjes zijn in de prijs-kwaliteit verhouding erg aantrekkelijk geprijsd. De autostoeltjes zijn van een enorm goede kwaliteit en comfort, maar daarentegen niet te duur geprijsd. Ook dit is dan ook vaak een reden waarom ouders voor deze autostoeltjes kiezen. 

Het is ook goed om nogmaals te vermelden dat de autostoeltjes van Maxi Cosi ook voor komen in de toplijstjes van zowel de Consumentenbond als de ANWB. Beide instanties hebben verschillende tests uitgevoerd op zowel veiligheid, comfort en gebruik