Maxi Cosi Axiss review door Tim

De Maxi Cosi Axiss autostoel is één van de meest verkochte en beste beoordeelde autostoeltjes van het moment. Het is ook niet zo gek dat deze autostoel ook voor komt in ons volledige overzicht van de beste Maxi Cosi autostoel. Uiteraard kon onze Maxi Cosi Axiss review dan ook niet ontbreken, want wij gebruiken dit autostoeltje ook voor onze eigen zoon Luke. In deze review gaan we wat dieper in over de functionaliteit, waarom dit autostoeltje zo goed beoordeeld wordt en welke kleine verbeterpunten dit autostoeltje heeft. We kunnen in ieder geval alvast concluderen dat deze autostoel hoe dan ook een zeer goede aankoop is.

De Maxi Cosi Axiss is te gebruiken vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 jaar, ofwel 9 tot 18kg. Deze autostoel valt dan ook in autostoel groep 1. Het is opmerkelijk dat deze autostoel al te gebruiken is vanaf 9 maanden, want je kan de autostoel namelijk niet achterwaarts, maar enkel voorwaarts gebruiken. In Nederland is het verplicht om een kind tot 15 maanden achterwaarts te vervoeren. De Maxi Cosi Axiss kan je enkel in voorwaartse stand gebruiken, omdat je het stoeltje tegen de achterbank vast zet. Houdt er dus goed rekening mee, dat je deze autostoel pas gaat gebruiken vanaf 15 maanden.

De Maxi Cosi Axiss is 90 graden te draaien

Het grote voordeel tegenover andere autostoeltjes, is dat de Maxi Cosi Axiss draaibaar is. De Axiss autostoel kan je namelijk 90 graden draaien naar beide kanten. Dit komt er dus op neer dat je het stoeltje gemakkelijk van een voorwaartse positie, kan draaien richting de deuropening. Dat is ook precies de reden, waarom de Axiss zo goed beoordeeld wordt. Alle ouders zijn het erover eens dat een draaibare autostoel enorm handig is en daar zijn wij het dan ook volledig mee eens. De autostoel draai je door aan de grijze hendel aan de zijkant van de stoel te trekken, waardoor je het stoeltje kan draaien. Het stoeltje ‘klikt’ vanzelf weer in het slot, waarna het stoeltje niet meer gaat draaien.

De Maxi Cosi Axiss heeft geen Isofix maar een gordelbevestiging

De Maxi Cosi Axiss beschikt niet over een Isofix bevestiging, maar over een gordelbevestiging. Dit betekent dat je het autostoeltje enkel vast kan zetten met de 3-puntsgordel van de auto. Dit doe je door de autogordel om de autostoel heen te slaan op de daarvoor bedoelde clips. De Maxi Cosi Axiss beschikt over een gordelspanner, wat naar onze mening eigenlijk verrassend goed werkt. Nadat je de autostoel vast hebt gezet, kan je deze extra aanspannen door middel van de gordelspanner. Na het aanspannen staat de autostoel strak tegen de achterbank en gaat nergens meer heen. Doordat je de autostoel gebruikt voor het vast zetten, dien je voor het vastzetten van je kind, de autostoel riempjes te gebruiken. Ook deze zijn goed te gebruiken en verstellen, en beschikken over een siliconen schouder bescherming voor extra comfort. Op de voorzijde kan je 2 clipjes vinden, waar je de autostoelgordel achter kan hangen bij het vastzetten van het kindje en zo zitten de gordels niet in de weg. Ook deze clips zijn erg handig, want zeker naar mate onze zoon groeit is het makkelijk om de armpjes snel door de gordel opening te halen.

maxi cosi axiss review gordel bevestiging

Ook de ANBW & Consumentenbond zijn positief over de Maxi Cosi Axiss

Zowel de ANWB als de Consumentenbond zijn in hun testoordeel positief over de Maxi Cosi Axiss. Dit komt voornamelijk door de veiligheid en de functies. Wel wordt er een klein minpuntje aangekaart en dat is het gewicht van deze autostoel. De autostoel weegt namelijk 11.8kg wat iets zwaar is. Mocht je de autostoel simpelweg in 1 auto laten zitten, dan is dit natuurlijk geen probleem. Als je de autostoel met regelmaat overzet naar een andere auto, dien je dit wel in overweging te nemen. Ook is de gordelbevestiging niet helemaal ideaal als je de autostoel vaak gaat verplaatsen. Je moet namelijk elke keer de gordel opnieuw spannen, wat bij een Isofix aansluiting niet nodig is.

Deze Axiss autostoel beschikt ook over een lig / slaapstand. Om die in te stellen, moet je een knop indrukken en de Maxi Cosi dan naar achter te duwen. Dit gaat niet altijd even makkelijk met 1 hand. Zit je dus voorin, dan kan het lastig zijn om het autostoeltje in slaapstand te krijgen. Het advies is dan ook om het autostoeltje met 2 handen in te stellen. Dit doe je voor af of door onderweg even te stoppen.

De belangrijkste feiten over de Maxi Cosi Axiss op een rijtje

Te gebruiken vanaf 9 maanden tot 4 jaar (Autostoel groep 1).
Vast te zetten door middel van de 3-puntsgordel en gordelspanner.
90 graden te draaien naar zowel links als rechts.
8 verschillende lig en zit posities.

De conclusie is dat de Maxi Cosi Axiss een echte aanrader is.

Op basis van onze Maxi Cosi Axiss review, zal je vast al gemerkt hebben dat wij erg positief zijn over de autostoel. Het autostoeltje is met 11.8kg misschien iets zwaar, maar de gordelbevestiging met gordelspanner is erg handig en de prijs is ook nog eens erg aantrekkelijk. Doordat de autostoel 90 graden te draaien is, geeft deze autostoel optimaal gemak. Wij zijn dan ook blij met onze aankoop en onze zoon zit nog steeds als een koning in zijn autostoeltje.

Wat is het verschil tussen de Maxi Cosi Axiss en Axissfix

Het verschil tussen de Maxi Cosi Axiss en AxissFix, is dat de AxissFix een 360 graden draaibare autostoel is en de Maxi Cosi Axiss enkel 90 graden te draaien is. Ook kan je de AxissFix al gebruiken vanaf 4 maanden en de Axiss pas vanaf 9 maanden.

Wat is het verschil tussen de Maxi Cosi Axissfix en Axissfix Plus

Het voornaamste verschil in de AxissFix en Axissfix Plus is de zitverkleiner die wordt geleverd bij de AxissFix plus. Beide autostoeltjes beschikken over de zelfde functies, maar de Plus is eerder te gebruiken. Door de zitverkleiner kan je deze namelijk al gebruiken vanaf de geboorte.

Kan je de Maxi Cosi Axiss achterwaarts gebruiken?

De Maxi Cosi Axiss is niet achterwaarts, maar enkel voorwaarts te gebruiken. Je maakt de autostoel namelijk strak vast tegen de achterbank. De Axiss is alleen 90 graden te draaien.

Product specificatie van de Maxi Cosi Axiss:

  • Autostoel groep: groep 1
  • Minimaal gewicht: 9kg
  • Maximaal gewicht: 18kg
  • Minimum leeftijd: vanaf 9 maanden
  • Maximum leeftijd: 4 jaar
  • Type gordel: 3-puntsgordel
  • Bevestiging in de auto: autogordel
  • Slaapstand: Ja
  • Zijwaartse bescherming: Ja
  • Gewicht autostoel: 13.5kg