Maxi Cosi Cabriofix review

De Maxi Cosi Cabriofix is samen met de Maxi Cosi Pebble wellicht wel het meest verkochte Maxi Cosi autostoeltje. De Cabriofix is namelijk het eerste autostoeltje dat je nodig hebt en valt in autostoel groep 0+. Autostoeltjes in groep 0 kan je gebruiken vanaf de geboorte, totdat je kind ongeveer 1 jaar oud is. Omdat dit het eerste autostoeltje is, zal je deze dan ook achterwaarts gebruiken. De Maxi Cosi Cabriofix weegt 3.2kg en kan je gemakkelijk vastklikken op Maxi Cosi en vele andere kinderwagen merken. Het maakt het dus een ideaal eerste autostoeltje. Deze autostoel past ook nog eens in een 3 autostoelen combinatie op de achterbank.

In deze review kijken we naar de Maxi Cosi Cabriofix, de functionaliteiten, veiligheid en het gebruiksgemak. De Maxi Cosi Cabrio Fix is in vergelijking met sommige autostoeltjes heel erg aantrekkelijk geprijsd, wat het voor vele ouders een goede optie maakt.

De Maxi Cosi Cabriofix maak je vast met een Isofix bevestiging en base

Je wilt natuurlijk het beste voor je kind en veiligheid in de auto is daarom erg belangrijk. De Cabriofix autostoel maak je vast doormiddel van Isofix. Het grote voordeel van Isofix, is dat dit een stuk veiliger is dan een autostoel die je vast zet met de gordel van de auto. Om deze Maxi Cosi autostoel vast te zetten, heb je daarentegen wel een ‘base’ nodig. Een base kan je zien als het onderstel van het autostoeltje. De autostoel zelf klik je namelijk vast in deze base. Het is dan ook de base die je vast zet met Isofix en niet het autostoeltje zelf. Voor de Maxi Cosi CabrioFix heb je de EasyFix of FamilyFix base nodig van Maxi Cosi. Als je de Maxi Cosi FamilyFix base koopt, dan kan je het autostoeltje verstellen in 5 ligstanden. Zo kan je ervoor kiezen je kindje wat rechter op, of juist vlakker te laten liggen. Zeker deze laatste optie is handig als je kindje gaat slapen in de auto. De Maxi Cosi base kan je natuurlijk los erbij kopen en ook hiervoor hebben we de beste deals onder elkaar gezet.

Als het gaat om de veiligheid van de Cabriofix, dan zit je met de Isofix bevestiging in ieder geval goed. De gordel van de autostoel zelf is een 3-punts veiligheidsgordel. Sommige autostoeltjes hebben een 5-puntsgordel, dus dat is wel het overwegen waard.

De ANWB geeft de Maxi Cosi Cabriofix een goede score

Als referentie kijken we ook altijd even wat de ANWB van autostoeltjes vindt. De ANWB doet namelijk tests of de autostoeltjes ook veilig zijn. De uitslag van deze tests is zeer positief. De Cabriofix is een veilig autostoeltje en is daarnaast makkelijk in gebruik. Er zijn eigen geen echte minpunten op te noemen!

De belangrijkste feiten over de Maxi Cosi Cabrio Fix op een rijtje

Te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 1 jaar oud.
Gemakkelijk vast te zetten met een base en Isofix.
Gemakkelijk te klikken op onderstel van een kinderwagen.
5 verschillende lig en zit posities.

Aantrekkelijk geprijsd en goede kwaliteit – koop nu de Maxi Cosi Cabriofix

De Cabriofix is een redelijk goedkoop autostoeltje. Daarmee bedoelen we niet goedkoop in kwaliteit, maar goedkoop in prijs. Voor de Nuna Pipa Next autostoel betaal je bijvoorbeeld al snel richting de 300 euro, waar de Cabriofix autostoel al verkrijgbaar is voor minder dan de helft. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat je het beste een base erbij kan kopen, maar ook die zijn aantrekkelijk geprijsd voor het Cabrio Fix autozitje.

Mag je de Maxi Cosi CabrioFix meenemen in het vliegtuig?

Een groot voordeel van de deze autostoel, is de TUV certificering. Dit betekent dat je de Cabriofix mee mag nemen in het vliegtuig.

Tot wanneer kan je de Maxi Cosi Cabriofix gebruiken?

De Maxi Cosi Cabriofix kan je gebruiken tot je kind ongeveer 1 jaar oud.

Welke base heb je nodig bij de Maxi Cosi Cabriofix?

Het beste is om de Maxi Cosi Cabriofix base of FamilyFix base te gebruiken bij de Maxi Cosi Cabriofix autostoel.

Product specificaties van de Maxi Cosi Cabrio Fix:

  • Autostoel groep: groep 0
  • Minimaal gewicht: 0kg
  • Maximaal gewicht: 13kg
  • Minimum leeftijd: vanaf 0 maanden
  • Maximum leeftijd: 1 jaar
  • Type gordel: 3-puntsgordel
  • Bevestiging in de auto: Isofix of autogordel
  • Slaapstand: Ja
  • Zijwaartse bescherming: Ja
  • Gewicht autostoel: 3.2kg

1 gedachte over “Maxi Cosi Cabriofix review”

Reacties zijn gesloten.