Maxi Cosi Pebble Pro Review

Zowel de Maxi Cosi Pebble Pro en de Maxi Cosi Cabriofix, zijn zeer goed getest door de AWNB. Dit komt er op neer dat je bij de aankoop van deze autostoeltjes met zekerheid een veilig autostoeltje voor je kind koopt. De Maxi Cosi autostoeltjes zijn over het algemeen een van de veiligste autostoeltjes. De autostoeltjes worden door ADAC (de grootste auto vereniging wereldwijd) dan ook altijd erg goed beoordeeld op veiligheid. Het uitzoeken van het juiste autostoeltje kan een lastige opgave zijn. Het is dan ook vaak lastig om te zien wat de verschillen zijn en waarom het ene autostoeltje beter is dan de ander. In dit geval kijken we wat beter naar de Maxi Cosi Pebble Pro autostoel.

De Maxi Cosi Pebble Pro kan je gebruiken vanaf de geboorte

De Maxi Cosi Pebble Pro autostoel, is het eerste autostoeltje wat je zult gaan gebruiken. Dit type autostoeltje wordt ook wel ‘groep 0’ genoemd. Deze Maxi Cosi Pebble autostoel gebruik je dus vanaf de geboorte van je kind, totdat je kind ongeveer 1 jaar oud. Sommige autostoeltjes kan je nog wat langer gebruiken, maar vanaf 1 jaar is het prima om over te stappen op een autostoel groep 1. Doordat de Maxi Cosi Pebble vanaf de geboorte wordt gebruikt, zal je de autostoeltje ook achterwaarts gebruiken. In Nederland is het namelijk verplicht om je pasgeboren kindje achterwaarts te vervoeren.

Schaf de FamilyFix Isofix base aan voor extra veiligheid van je Maxi Cosi Pebble autostoel

Als je een autostoel gaat kopen, heb je altijd twee opties. Kies je voor een autostoel die je vast maakt met de gordel, of juist vastmaakt met een Isofix “base”. Als je auto over Isofix haken beschikt, raden wij aan om altijd voor Isofix te kiezen. Isofix zorgt namelijk voor extra veiligheid voor je kindje. Je zal je wellicht afvragen: Welke Isofix is geschikt voor de Maxi Cosi Pebble Pro. Als het gaat om de Maxi Cosi Pebble Pro autostoel, dan is de FamilyFix base degene die jij moet hebben. De FamilyFix base maak je gemakkelijk vast in de auto en dankzij het ‘click & go’ systeem van Maxi Cosi, klik je het autostoeltje gemakkelijk vast of los.

De ANWB & ADAC zijn positief over de Maxi Cosi Pebble autostoel

Om te kijken of autostoeltjes veilig zijn, kijken we altijd naar de testresultaten van de ANWB en ADAC (Duitse AWNB). Dat geldt in dit geval ook voor de Maxi Cosi Pebble autostoel. Beide verenigingen zijn zeer positief over de autostoeltjes en dat komt dan ook voornamelijk door de veiligheid van de Maxi Cosi autostoeltjes. Zowel bij frontale en zijwaartse botsingen, is je kind in de Maxi Cosi Pebble Pro goed beschermd.

Het verschil tussen de Maxi Cosi Pebble en de Maxi Cosi Cabriofix

Als je een eerste autostoeltje gaat kopen, dan heb je verschillende keuzes als het gaat om Maxi Cosi autostoeltjes. Zo zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor de Maxi Cosi Cabriofix autostoel. We hebben de grootste verschillen tussen deze twee Maxi Cosi stoeltjes onder elkaar gezet, zodat jij gemakkelijk een keuze kan maken en bepalen voor welke autostoel jij kiest.

Maxi Cosi CabriofixMaxi Cosi Pebble Pro
Wanneer te gebruiken0 – 12 maanden (tot 12 kg)0 – 12 maanden (tot 9kg)
Gewicht van de autostoel3.2kg4.5kg
Veiligheid3-puntsgordel3-puntsgordel
Isofix baseCabriofix baseFamilyfix base

De belangrijkste feiten over de Maxi Cosi Pebble onder elkaar:

Direct te gebruiken vanaf de geboorte.
Gemakkelijk vast te zetten met de FamilyFix Isofix aansluiting.
Ook te gebruiken op de kinderwagen.

Product specificaties van de Pebble Pro autostoel:

  • Autostoel groep: groep 0
  • Minimaal gewicht: 0kg
  • Maximaal gewicht: 9kg
  • Minimum leeftijd: vanaf 0 maanden
  • Maximum leeftijd: 1 jaar
  • Type gordel: 3-puntsgordel
  • Bevestiging in de auto: Isofix of autogordel
  • Slaapstand: Ja
  • Zijwaartse bescherming: Ja
  • Gewicht autostoel: 4.5kg

1 gedachte over “Maxi Cosi Pebble Pro Review”

Reacties zijn gesloten.