Maxi Cosi Tobi Review

Als je op zoek bent naar een autostoeltje dan kom je al snel uit bij Maxi Cosi. De Maxi Cosi Tobi autostoel is een van de beste autostoeltjes voor de leeftijdscategorie 1 tot 4 jaar. Wij hebben de Maxi Cosi Tobi dan ook op plek 1 staan in ons overzicht van de beste autostoel groep 1. In deze review kijken we nogmaals goed naar de Maxi Cosi Tobi autostoel om de keuze voor het beste autostoeltje zo makkelijk mogelijk te maken. De conclusie is in ieder geval dat je met de Tobi autostoel een zeer goed autostoeltje in huis haalt.

De Maxi Cosi Tobi autostoel is te gebruiken vanaf ongeveer 1 tot 4 jaar oud, of als je kind tussen de 9 en 18kg is. Ook al geeft Maxi Cosi aan dat de Tobi te gebruiken is vanaf 9 maanden, ben je in Nederland verplicht een kindje achterwaarts te vervoeren tot 15 maanden. Houdt er dus rekening mee, dat de Tobi niet draaibaar is en enkel voorwaarts te gebruiken. Verder beschikt de Tobi over 5 zit standen, inclusief een lig stand.

Lekker naar buiten kijken in het hogere autostoeltje bij de Tobi van Maxi Cosi

Niet alle autostoeltjes hebben een gelijke zithoogte. Het zou dus zomaar kunnen, dat bij bepaalde autostoeltjes de zithoogte ervoor zorgt dat je kindje niet naar buiten kan kijken. Bij de Tobi van Maxi Cosi is dat geen probleem. De Tobi is namelijk een iets hoger zitstoeltje. Dit komt er dus op neer dat je kindje lekker door het raam naar buiten kan kijken. Veel ouders zijn hier erg over te spreken, want de autorit wordt dan ineens een ontdekkingsreis aan nieuwe indrukken, in plaats van een vervelende ritje.

De Maxi Cosi Tobi autostoel bevestig je met de autogordel

Bij de aankoop van een autostoel is het belangrijk om te overwegen of je liever een autostoel vast zet met Isofix of met de gordel. Een Isofix aansluiting biedt extra veiligheid, maar tegenwoordig zijn er ook prima autostoeltjes te vinden met gordelbevestiging. Zo is bijvoorbeeld de Maxi Cosi Axiss een goed voorbeeld van. Ook de Maxi Cosi Tobi autostoel maak je vast met de gordel. Dit doe je door de gordel om het stoeltje heen te slaan en de gordel via de geleiders en clips te laten lopen. Het is even wat uitzoek werk, maar eenmaal het stoeltje en de gordel zit, trek je de gordel strak aan om het stoeltje vast te zetten.

Ook is de ANWB zeer positief over de Maxi Cosi Tobi

Om een goede review te kunnen schrijven, bekijken we ook altijd wat de AWNB van bepaalde autostoeltjes vindt. Zij kijken bijvoorbeeld ook naar het comfort en de veiligheid van autostoeltjes. Zo heeft de ANWB ook de Maxi Cosi getest en deze beoordeeld met 4 van de 5 sterren. Over het algemeen scoort het stoeltje goed op alle fronten. Toch zijn er ook wat minpuntjes op te noemen, wat we zelf ook al eerder aankaartte. De Tobi autostoel is niet heel eenvoudig te monteren, tegenover autostoeltjes met een Isofix aansluiting. Ook past de Tobi in combinatie met 2 andere Maxi Cosi stoeltjes als 3 autostoeltjes op de achterbank.

De belangrijkste feiten over de Maxi Cosi Tobi op een rijtje

Te gebruiken vanaf 9 maanden tot 4 jaar (Autostoel groep 1).
Vast te zetten door middel van de 3-puntsgordel.
90 graden te draaien naar zowel links als rechts.
5 zit en lig posities.

Een degelijke autostoel; de Maxi Cosi Tobi

Door de enorm aantrekkelijke prijs, zitcomfort en de kwaliteit, haal je met de Maxi Cosi Tobi echt goed autostoeltje in huis. De bevestiging kan wat eenvoudiger, maar zeker als je de autostoel veelal in 1 auto en op 1 plek laat zitten, is dit echt een klein puntje van kritiek.

Hoe bevestig je de Maxi Cosi Tobi autostoel?

De Maxi Cosi Tobi bevestig je met de autogordel. Dit doe je door de gordel om het autostoeltje heen te slaan, de gordelriem te laten lopen via de clips en de stoel vast te zetten, door de gordel strak aan te trekken.

Kan je de Maxi Cosi Tobi ook achterwaarts gebruiken?

Nee, de Maxi Cosi Tobi kan je alleen voorwaarts gebruiken.

Product specificatie van de Maxi Cosi Tobi:

  • Autostoel groep: groep 1
  • Minimaal gewicht: 9kg
  • Maximaal gewicht: 18kg
  • Minimum leeftijd: vanaf 9 maanden
  • Maximum leeftijd: 4 jaar
  • Type gordel: 5-puntsgordel
  • Bevestiging in de auto: autogordel
  • Slaapstand: Ja
  • Zijwaartse bescherming: Ja
  • Gewicht autostoel: 10kg

1 gedachte over “Maxi Cosi Tobi Review”

Reacties zijn gesloten.