Beste zitverhoger auto – Top 3

Een zitverhoger voor de auto gebruik je pas als je kind rond de 5 of 6 jaar oud is. In Nederland mogen kinderen namelijk pas vanaf 22kg of met 1.25m op een auto zitverhoger zitten. Voor die tijd dien je een geschikt autostoeltje te gebruiken. Als je een zitverhoger voor de auto gaat kopen heb je een aantal keuzes. Zo kan je kiezen voor een zitverhoger met rugleuning, een zitverhoger met Isofix bevestiging of bijvoorbeeld een opblaasbare zitverhoger zoals de Bubblebum zitverhoger.

Zitverhoger met Isofix bevestiging biedt extra veiligheid

Net zoals bij autostoeltjes, zijn er ook zitverhogers met een Isofix bevestiging. Je klikt de zitverhoger dan doormiddel van de Isofix aan de haken in de auto. Op die manier ben je er altijd zeker van dat de zitverhoger op zijn plek blijft zitten. Mocht je kiezen voor een zitverhoger zonder Isofix aansluiting, dan heb je de kans dat de zitverhoger onder je kindje vandaan kan schieten. Om precies die reden, raden wij ook aan om een zitverhoger met Isofix bevestiging aan te schaffen, tenzij het echt niet anders kan.

Wat is beter een zitverhoger zonder of zitverhoger met rugleuning?

Als je een zitverhoger voor de auto gaat kopen, zal je al snel voor de keuze komen te staan, of je voor een zitverhoger met rugleuning of zonder rugleuning kiest. Een zitverhoger met rugleuning kan je vaak al een stuk eerder gebruiken, namelijk vanaf zo’n 4 jaar oud. Ook is een zitverhoger met rugleuning vaak wat langer te gebruiken, namelijk tot je kind zo’n 12 jaar oud is. Een zitverhoger met rugleuning biedt ook vaak wat meer ondersteuning aan de nek. We raden dan ook aan een zitverhoger mét rugleuning te kopen. Hieronder kan je de 3 de beste zitverhogers met leuning vinden.

De Bubblebum is de ideale zitverhoger met meerdere autostoeltjes op de achterbank

In ons artikel over 3 autostoelen op de achterbank komt de Bubblebum ook goed naar voren. Je kan de Bubblebum namelijk eenvoudig tussen of naast grotere autostoeltjes kwijt. Zeker voor een groter kind is dit een echte uitkomst. Deze opblaasbare zitverhoger is ideal om na gebruik weer op te bergen. Een ruimtebesparend en goed alternatief voor de wat grotere en bredere zitverhogers.

1 gedachte over “Beste zitverhoger auto – Top 3”

Reacties zijn gesloten.