...

De beste autostoeltjes!

o.a. Maxi-Cosi, Nuna & Cybex

Handige tips & weetjes over autostoeltjes

Beste zitverhoger auto – Top 3

Een zitverhoger voor de auto gebruik je pas als je kind rond de 5 of 6 jaar oud is. In Nederland mogen kinderen namelijk pas vanaf 22kg of met 1.25m op een auto zitverhoger zitten. Voor die tijd dien je een geschikt autostoeltje te gebruiken. Als je een zitverhoger voor de auto gaat kopen heb je een aantal keuzes. Zo kan je kiezen voor een zitverhoger met rugleuning, een zitverhoger met Isofix bevestiging of bijvoorbeeld een opblaasbare zitverhoger zoals de Bubblebum zitverhoger.

Zitverhoger met Isofix bevestiging biedt extra veiligheid

Net zoals bij autostoeltjes, zijn er ook zitverhogers met een Isofix bevestiging. Je klikt de zitverhoger dan doormiddel van de Isofix aan de haken in de auto. Op die manier ben je er altijd zeker van dat de zitverhoger op zijn plek blijft zitten. Mocht je kiezen voor een zitverhoger zonder Isofix aansluiting, dan heb je de kans dat de zitverhoger onder je kindje vandaan kan schieten. Om precies die reden, raden wij ook aan om een zitverhoger met Isofix bevestiging aan te schaffen, tenzij het echt niet anders kan.

Beste keuze zitverhoger

De Nania Dream Easyfix maak je eenvoudig vast doormiddel van de Isofix bevestiging. Deze zitverhoger is te gebruiken vanaf 22 tot 36kg. De Nania Dream heeft een brede zitting, waardoor je kindje comfortabel kan zitten. Om je kindje vast te zetten, gebruik je de 3-puntsgordel van de auto

Nu te koop bij:

bol.com

De merknaam BabyAuto doet de zitverhoger niet helemaal recht, want deze zitverhoger gebruik je vanaf 5 jaar oud. De zitverhoger weegt maar 1.5kg en zit erg comfortabel. Een eenvoudige zitverhoger met een hoge kwaliteit.

Nu te koop bij:

bol.com (€34,95)

Ook de Titanium Baby Booster zitverhoger gebruik je van ongeveer 5 a 6 jaar tot 12 jaar oude kinderen. Ouders zijn vooral te spreken over het feit dat deze zitverhoger niet al te groot is. Je kan de zitverhoger bijvoorbeeld ook gebruiken bij 3 autostoeltjes op een rij.

Wat is beter een zitverhoger zonder of zitverhoger met rugleuning?

Als je een zitverhoger voor de auto gaat kopen, zal je al snel voor de keuze komen te staan, of je voor een zitverhoger met rugleuning of zonder rugleuning kiest. Een zitverhoger met rugleuning kan je vaak al een stuk eerder gebruiken, namelijk vanaf zo’n 4 jaar oud. Ook is een zitverhoger met rugleuning vaak wat langer te gebruiken, namelijk tot je kind zo’n 12 jaar oud is. Een zitverhoger met rugleuning biedt ook vaak wat meer ondersteuning aan de nek. We raden dan ook aan een zitverhoger mét rugleuning te kopen. Hieronder kan je de 3 de beste zitverhogers met leuning vinden.

Beste keuze zitverhoging met rugleuning

De Maxi Cosi Rodifix Air Protect scoort enorm goed in verschillende veiligheidstest. Dit komt gedeeltelijk door de “Air Protect” bescherming, wat extra bescherming is rondom het hoofd van het kind. Deze vangt eventuele impact energie op, waardoor er minder kans is op hoofdletsel. Naast de extra bescherming, zit deze Air Protect ook nog eens extra comfortabel. Het zijn namelijk iets dikkere kussens rondom het hoofd, wat voor extra comfort zorgt.

De Maxi Cosi Rodifix is eenvoudig te plaatsen door middel van de Isofix aansluiting en zit letterlijk binnen enkele minuten in de auto vast. Zowel ouders als kinderen zijn zeer positief over het comfort van dit stoeltje. Het autozitje beschikt over een subtiele slaapstand, welke minimaal verschilt met de zitstand, maar voor een net iets comfortabele zitpositie zorgt. Ideaal voor een middagdutje.

Pluspunten:
Zeer goed uit veiligheidstests
Snel te plaatsen met Isofix

Minpunt: De zijkanten van de rugleuning missen stevigheid

Nu te koop bij:

bol.com

De Britax Romer Kidfix III M is te gebruiken voor kinderen tussen de 3,5 en 12 jaar oud. Deze Britax Romer autostoel beschikt over een verstelbare neksteun, waardoor het stoeltje meerdere jaren te gebruiken is. Ook is de Britax Romer Kidfix autostoel iets groter dan normale autostoeltjes uit groep 2/3, wat extra comfort biedt.

De Romer autostoel is eenvoudig te plaatsen door middel van een Isofix aansluiting en beschikt over extra bescherming in de zijkanten van het stoeltje. Deze extra bescherming ter hoogte van het hoofd, vangt eventuele impact op bij een botsing. Ook zijn de zijleuningen wat hoger dan bij andere stoeltjes en zelfs na het verstellen van de hoofdsteun blijft deze op zijn plek zitten en ook dit zorgt voor extra bescherming. De autogordel is gemakkelijk te plaatsen, door deze door de geleider bovenaan het autostoeltje te halen. Zo loopt de autogordel goed over het lichaam van het kind, waarna je deze door de middensluiting haalt en uiteindelijk vastklikt. De Britax Romer Kidfix III M is ook vast te zetten met een gordel, maar dit doe je op dezelfde methode als hierboven beschreven. De autostoel zit op die manier enkel vast met de autogordel, welke je ook voor het kind gebruikt. Je kan de autostoel dus niet gebruiken, als je kind niet meereist, maar de autostoel wel los in de auto zit. Je dient de autostoel dan uit de auto te halen, of tijdens het rijden de autoriem vast te klikken.

Pluspunten:
Als beste getest bij de ANWB
Groter stoeltje dan normale autostoeltjes voor extra comfort
Eenvoudige Isofix aansluiting

Nu te koop bij:

bol.com

De Maxi Cosi Kore Pro i-Size is een vrij basic autostoeltje groep 2/3 en te gebruiken vanaf 3 tot ongeveer 12 jaar oud. Deze Maxi Cosi Kore zet je eenvoudig vast met Isofix, of doormiddel van de gordel. Het vastzetten van de gordel doe je door je kind in het stoeltje te zetten en daarna de gordel op de normale wijze vast te klikken. Je kan deze stoel niet nog eens apart vast zetten met de gordel. Uiteraard is het vast zetten met Isofix de meest veilige optie en op die manier voldoet deze Maxi Cosi Kore Pro dan ook aan de i-Size veiligheidsnorm. Net zoals veel andere Maxi Cosi autostoeltjes, beschikt dit autozitje over ‘SPS’, wat voor extra ‘side protection’ zorgt.

Zoals al eerder genoemd, is deze Maxi Cosi autostoel een vrij basic autostoeltje. De stoel beschikt namelijk niet over een slaapstand en is een recht toe, recht aan autostoel. Wel beschikt deze autostoel over een leuke extra! Er zit namelijk een ‘ClickAssist’ lichtje in het stoeltje verwerkt. Zodra het kind in de stoel gaat zitten, gaat er een lichtje branden. Zo wordt het wat makkelijk om de auto vast te gespen door middel van de gordel. Het lampje blijft 20 seconden branden en gaat daarna vanzelf weer uit. De hoofdsteun van de autostoel is eenvoudig te verstellen door middel van een knop.

Pluspunten:
Goed uit de test bij de ANWB
ClickAssist lampje

Minpunt: Geen lig of staapstand

De Bubblebum is de ideale zitverhoger met meerdere autostoeltjes op de achterbank

In ons artikel over 3 autostoelen op de achterbank komt de Bubblebum ook goed naar voren. Je kan de Bubblebum namelijk eenvoudig tussen of naast grotere autostoeltjes kwijt. Zeker voor een groter kind is dit een echte uitkomst. Deze opblaasbare zitverhoger is ideal om na gebruik weer op te bergen. Een ruimtebesparend en goed alternatief voor de wat grotere en bredere zitverhogers.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.