cybex autostoel logo

De beste Cybex autostoel

Het van origine Duitse merk Cybex is de afgelopen jaren steeds meer een begrip geworden. Je ziet de Cybex autostoel dan ook steeds vaker online of in de winkel terug komen. Ook heeft Cybex een aantal prijzen gewonnen voor zowel veiligheid als design, wat het een stijlvol en functioneel merk maakt. De Cybex autostoeltjes zijn verkrijgbaar in 3 soorten, namelijk Silver, Gold en Platinum. Het verschil hiertussen zit vooral in de extra’s en bijvoorbeeld stoffering van de autostoeltjes. Bekijk nu onze favoriete Cybex autostoelen per autostoel groep.

De beste Cybex autostoel groep 0

De allereerste autostoel die je zult gaan gebruiken na de geboorte, is het autostoel groep 0. Dit type autostoeltje gebruik je vanaf de geboorte, totdat je kind ongeveer 1 jaar oud is. Voor dit type zitje wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw kleintje veilig, comfortabel en goed ondersteunend kan zitten. De Cybex Cloud Z autostoel is dan ook één van onze favorieten. Deze autostoel beschikt het zogenaamde LSP systeem (Linear Side Protection Systeem). Dit unieke systeem zorgt er voor dat er bij een ongeluk schokken goed worden opgevangen en je kind dus een stuk veiliger zit.

De beste Cybex autostoel groep 1

Als je klaar bent om over te stappen naar het opvolgende stoeltje, dan is autostoel groep 1 de autostoel die je nodig hebt. Deze autostoel gebruik je van 12-15 maanden tot ongeveer 4 jaar. In het geval van Cybex heb je daar de keuze uit een aantal autostoelen. Onze voorkeur in groep 1 gaat uit naar de Cybex Sirona. Deze autostoel kan je ook gebruiken vanaf 0 jaar, maar gaat dus langer mee dan 1 jaar.

De beste Cybex autostoel groep 2/3

Als je kind eenmaal bijna 4 jaar oud is, wordt het tijd om te kijken naar het volgende autostoeltje. Autostoeltjes in deze leeftijdscategorie worden ook wel autostoel groep 2/3 genoemd. Je kan deze autostoeltjes dan ook gebruiken vanaf 3,5-4 jaar oud, totdat je kindje niet meer in een autostoel hoeft te zitten. Dit is dan ook het allerlaatste autozitje wat je zult kopen. Cybex heeft in deze groep aantal veel verkocht autostoeltjes en onze favoriet hier in de Cybex Pallas.

De beste Cybex autostoel groep 1/2/3

Het kan slim zijn om alvast vooruit te denken. Een autostoel groep 1/2/3 kan daar een goede overweging in zijn. Deze autostoel kan je namelijk gebruiken vanaf 12 maanden tot 12 jaar. Deze Maxi Cosi 1/2/3 autostoel kan je dus een hele poos gebruiken, wat er dus op neer komt dat je niet telkens een ander en nieuw autostoeltje hoeft te kopen. In dit geval kan je kiezen tussen de Titan Pro of de Titan+ autostoel.

cybex autostoel afbeelding 1

De Consumentenbond vind de autostoelen van Cybex top

Als het gaat om autostoeltjes, zijn er in Nederland twee instanties die autostoeltjes uitgebreid testen. Dit zijn de ANWB én de Consumentenbond. Ook de Cybex autostoeltjes zijn uitvoerig getest door de Consumentenbond en zelfs meerdere malen uitgeroepen tot ‘beste koop’. Zo is bijvoorbeeld de Cybex Sirona uitgeroepen tot beste koop in 2021 en de Cybex Aton in 2023. De Cybex Pallas wordt dan bijvoorbeeld weer erg goed beoordeeld door de AWNB. Al met al kunnen we met zekerheid zeggen dat je met de Duitse degelijkheid van Cybex een super veilige autostoel koopt.

Om deze 3 redenen kiezen ouders voor een Cybex autostoeltje

Naast de Maxi Cosi autostoel zijn de Cybex autostoeltjes de meest gezochte autostoeltjes op het internet. Dit is goed te verklaren, want ouders zijn zeer positief over de autozitjes van Cybex. We hebben hieronder opgesomd, waarom de meeste ouders voor Cybex kiezen en waarom jij dat ook kan overwegen.

  1. Duitse veiligheid, zoals we dat gewend zijn van Duitse merken. Net zoals bij automerken, zijn autostoeltjes uit Duitsland goed getest en erg veilig bevonden. Het is dan ook niet zo gek, dat de meeste ouders kiezen voor een Cybex autostoeltje omdat deze zo veilig is. De ADAC (De Duitse ANWB) is dan ook zeer positief over Cybex en ze hebben er dan ook meerdere prijzen mee gewonnen.
  2. Gebruiksgemak. De autostoeltjes van dit merk zijn goed te gebruiken. Zowel de veiligheidsgordel als het zitje zelf zijn goed te gebruiken. Zeker de draaibare autostoeltjes worden goed ontvangen, waardoor het extra makkelijk wordt om je kindje in de autostoel te plaatsen. Ook zijn de autostoeltjes niet al te zwaar, waardoor je gemakkelijk het zitje van de ene naar de andere auto over kan zetten.
  3. Design. Waar sommige autostoeltjes er niet al te hip uit zien, is dat bij Cybex wel anders. Deze bijna futuristische uitziende autozitjes zijn naast comfortabel en veilig ook simpelweg mooi. Als we een groot aantal ouders moeten geloven, is dit dan ook een van de bijkomende redenen waarom er voor dit autostoel merk wordt gekozen.