Isofix autostoel

Tegenwoordig hebben de meeste nieuwe auto’s een Isofix aansluiting in de auto. Dit type aansluiting is een veelvoorkomende manier om het autostoeltje goed vast te zetten. Een Isofix autostoel klik je namelijk vast doormiddel van een klik systeem, waardoor het autozitje goed op de plek blijft. Verschillende tests wijzen dan ook uit dan een Isofix autostoel een stuk veiliger is dan een autostoel die je vast maakt met een gordel.

Een autostoel met Isofix

Je zult je vast afvragen, wat is Isofix eigenlijk? Een Isofix aansluiting is een speciale aansluiting voor autostoeltjes. Je kan de aansluiting in je auto herkennen door op de achterbank te kijken naar 2 haken, of twee klepjes waar 2 haken achter zitten. De twee haken gebruik je om het autostoeltje op vast te klikken. Een autostoel met Isofix kan je daarnaast eenvoudig herkennen, doordat er twee uitstekende delen aan de achterzijde zitten. Je kan deze delen zien als twee grijpers die zich vastklampen aan de haken van de auto. Doordat het autostoeltje vastgeklikt zit aan de haken van de auto, kan het stoeltje nergens meer heen. Bij sommige autostoeltjes zitten deze grijpers direct aan de autostoel en bij andere autostoeltjes zitten deze grijpen vast aan de zogenaamde base. Sommige autostoeltjes beschikken ook nog over een top tether als extra bevestiging. We hebben hier ook een speciaal overzicht gemaakt, zodat je eenvoudig de beste Isofix base uitzoekt.

De beste autostoel met Isofix

De meeste autostoeltjes die je op onze website kan vinden, zijn autostoeltjes met een Isofix base. Hieronder kan je onze favoriete autostoeltjes met Isofix vinden, zodat je snel en gemakkelijk een keuze kan maken. We hebben ook een handig artikel geschreven, hoe je een autostoel met Isofix moet vastzetten.

Een autostoel met Isofix is veiliger dan een autostoel met gordelverbinding

Doordat je een Isofix autostoel altijd vast klikt, kan het stoeltje geen kant meer op. Een stoel met gordelverbinding kan daarentegen los schieten. Ook wordt de spanning van de gordelspanner wat losser naarmate tijd verstrijkt. Je moet een autostoel met gordelverbinding dus altijd om de zoveel tijd nakijken en opnieuw strak trekken. Een autostoel met Isofix daarentegen blijft altijd goed zitten. Dit type autostoel wordt dan ook aangeraden door bijvoorbeeld de ANWB.

auto isofix aansluiting

De voordelen en nadelen van een Isofix autostoel

Er zijn eigenlijk meer voor dan nadelen aan een Isofix autostoel, maar het is toch goed om nog even op te sommen wat die voordelen en nadelen dan precies zijn.

De voordelen van een autostoel met Isofix zijn:

  1. Gemakkelijk vast zetten doormiddel van de grijphaken. Dit is veel sneller dan een autostoel met gordel. Ook erg handig als je de autostoel vaak overzet naar een andere auto.
  2. Een autostoel met Isofix is veiliger dan een autostoel met gordelverbinding.

Er is eigenlijk maar 1 nadeel aan het Isofix autostoeltje en dat is dat oudere automodellen nog niet over deze aansluiting beschikken. Auto’s voor 2006 beschikken namelijk niet over deze noodzakelijke haken. Ook is het vanaf 2012 pas verplicht om auto’s met Isofix te verkopen. Heb je dus een auto na 2006, dan is de kans vrij groot dat je over een Isofix aansluitpunt in je auto beschikt.

1 gedachte over “Isofix autostoel”

Reacties zijn gesloten.